KISZó-kérdés: Ön hogyan viszonyul a határszigorításokhoz?

A válaszadók jelentős többsége csalódottan vette tudomásul az egy hete életbe lépett újabb magyarországi határszigorításokat – ez derült ki a Kárpáti Igaz Szó Facebook-oldalán készített nem reprezentatív felmérésből.

https://www.facebook.com/kiszo/posts/3116925608354554

Július 15-én határkorlátozások léptek érvénybe Magyarországon annak érdekében, hogy megakadályozzák a koronavírus külföldről való behurcolását. Ehhez kapcsolódott legutóbbi, a Kárpáti Igaz Szó Facebook-oldalán indított szavazás is. Azt kérdeztük, hogy az emberek hogyan viszonyulnak a határátkelést érintő szigorításokhoz. Ami a szavazás eredményét illeti, talán nem meglepő módon 347 szavazó közül 290-en (84 százalék) csalódottan vették tudomásul az intézkedéseket, mindössze 57-en (16 százalék) fogadták megértően a magyar kormány eljárását. A válaszadók közül egyet-egyet arra kértünk, indokolja meg döntését.

– Csalódott vagyok, mert már szerettem volna utazni, több programom is kilátásban volt a határ túloldalán. Plusz azért is, mert már azt gondoltam, hogy enyhítések lesznek, aztán visszajöttek a korlátozások. Ezek nyáron szerintem igencsak rosszul érintik az embereket – kommentálta szavazatát a tiszapéterfalvai Dobán Vivien.

– Engem is hátrányosan érint a határkorlátozás, de megértem a magyar kormány döntését. Ha igazak az ukrajnai adatok, akkor valamit szinte lépni kellett Budapestnek, hogy az ottani kedvező eredményeket szinten tartsa. Mert feleslegesek volt ég, az eddigi intézkedések, ha most meg szabadon jöhet-mehet mindenki – fogalmazott a szernyei ifj. Tar András.

Érdekesség, hogy május végén indítottunk egy hasonló témájú szavazást, ahol arra voltunk kíváncsiak, hogy a követőinket mennyire nyomasztja a koronavírus miatt közel két hónapja tartó határzár? Akkor 76:24 volt az igenek és a nemek aránya. Ha összevetjük a mostani és a korábbi szavazást eredményekből arra lehet következtetni, hogy a határzár egyre jobban nyomasztja a Kárpátalján élőket.

Szabó Sándor

Aktuális kérdésünkre itt szavazhatnak:

https://www.facebook.com/kiszo/posts/3137232089657239

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó