Édeni rabság – Élet az ungvári börtön falai között

Ír whiskyvel, kárpátaljai konyakkal, cseh sörrel, roskadásig terített asztallal és szelfizgetéssel múlatják az időt az előzetesben lévő gyanúsítottak az Ungvári Vizsgálati Fogházban – írta egyik friss, a Telegram-csatornáján közzétett posztjában Vitalij Glagola.

Az általában jól értesült ungvári újságíró birtokába jutott felvételek alapján paradicsomi körülmények között tengetik szürke hétköznapjaikat a rabok. A fotókat ráadásul maguk a cellalakók készítették saját mobiltelefonjaikkal, amelyeket vélhetően a mobilinternet segítségével juttathattak  ki a rácsok közül. A felvételeken többek között az a Jevhen Drabitko szerepel, aki autójával elsodort egy rendőrt az alsóvereckei rendőrségi ellenőrzőponton, de egyebek mellett zsarolással és több bűnszervezetben elkövetett bűncselekménnyel is gyanúsítják, vagyis egy súlyos alvilági figuráról van szó. A férfi és bűntársai lassan 5 hónapja élvezik a büntetés-végrehajtási intézet vendégszeretetét, és ezt most érthetjük szó szerint is. Ráadásul a zsurnaliszta szerint a gyanúsítottak egyszemélyes cellába kellett, hogy kerüljenek.

Glagola bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy Ukrajna börtön-reformjának keretein belül fizetett cellák kialakítását tervezik. A felvételek alapja ez az ungvári börtönben már meg is valósult, vélekedik a bulvárújságíró, ugyanis vélhetően az intézmény vezetésének tudta nélkül nem ülhettek volna össze a rabok mulatozni.

 

Forrás:

Post Author: KISZó