Koronavírus-körkép: Ukrajnában jele sincs a javulásnak

Továbbra sem lassul számottevően a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, hétfőre ismét nyolcszáznál több új beteget regisztráltak, az eddig igazolt fertőzöttek száma ezzel meghaladta a 65 ezret – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített hétfőn, szokásos napi tájékoztatóján.

Ezt megelőzően egymást követő három napon át jegyeztek fel kilencszáznál több napi fertőzöttet, a múlt pénteki növekmény a rekordot megközelítő, 1106 új beteg volt. Ukrajnában a járvány kitörése óta eddig a legtöbb új egynapi fertőzöttet, 1109-et június 26-án regisztrálták.

Az egészségügyi dolgozók közül újabb 43 betegedett meg, körükben már 8380 fertőzöttet azonosítottak.

A legtöbb új beteget, 120-at előző nap ismét az ország legfertőzöttebb régiójából, a nyugat-ukrajnai Lemberg megyéből jelentették, a második és harmadik legtöbbet pedig szintén a nyugati országrészből: Ivano-Frankivszk megyéből 96-ot, Rivne megyéből pedig 78-at.

Ukrajna második legfertőzöttebb területén, a fővárosban, Kijevben vasárnap 70 új beteget regisztráltak. Lviv megyében az azonosított fertőzöttek száma már megközelítette a kilencezret, Kijevben eddig csaknem 7700 beteget regisztráltak már a járvány kitörése óta.

Kárpátalján jelenleg az igazolt fertőzöttek száma 4874, az elhunytaké egy újabb halálos áldozattal 172-re nőtt, míg eddig 1864-en gyógyultak meg.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter kiemelte: azt is figyelembe véve, hogy hétvégén általában kevesebben fordulnak orvoshoz és kevesebb tesztet végeznek, riasztóan magas az ezen a napon azonosított fertőzöttek száma. A miniszter ismét nyomatékosan kérte a lakosságot a kötelező maszkviselés és a távolságtartás betartására, valamint az idős, illetve krónikus betegségben szenvedő hozzátartozók fokozott óvására.

Forrás:
MTI/KISZó

Post Author: KISZó