Mercédesznek a rajzolás nem csak hobbi │KISZó-portré

A tehetség már kiskorban megmutatkozik, vannak gyerekek, akik valamilyen tevékenységben kiemelkednek. Ilyen a mezőgecsei Nagy Mercédesz, aki nagyon szépen rajzol. De a beszédes kislány nemcsak erről mesélt nekünk, picit beavatott a mindennapjaiba, elárulta, a rajzoláson kívül mivel tölti a legszívesebben az idejét.

– A Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskola ötödik osztályát fejeztem be. Nagyon szeretek tanulni, a tanáraimat is kedvelem, tulajdonképpen minden tantárgyat szeretek, de leginkább a történelmet, a matematikát és az angol nyelvet. Természetesen a rajzórákat is. A karantént nem szívleltem, inkább jártam volna iskolába, mind a mai napig hiányoznak az osztálytársaim, a tanáraim, akik nagyon jól elmagyarázzák a tananyagot – kezdte beszélgetésünket a kislány.

Arra a kérdésemre, hogy telik a nyara, elárulta, eddig nagyon jól, a barátnőivel sokat biciklizik, ez a legkedvesebb nyári hobbija, sok időt tartózkodnak a szabadban, a friss levegőn.

– Amikor jó az idő, eszünkben sincs a számítógép előtt ülni, vagy a telefonon játszani. Kihasználjuk a falunk adta lehetőségeket, a sok biciklizésre alkalmas mezei utat. Táncolni is szeretek, és a sportolás több fajtáját, ide tartozik még a futás, az unokatesómmal szoktunk futni.

Emellett igyekszem sok időt tölteni a kilenc éves húgommal, Mirandával is, nagyon szeretjük egymást.

Sokat játszunk együtt, elég gyakran pizsama partizunk, amiben sokszor részt vesz a legjobb barátnőm, Tóth Lilla is.

– Mikor szoktál rajzolni?

– Amikor éppen kedvem és sok időm van, az asztalhoz ülök, és rajzolok. Még az alsós tanító nénim kedveltette meg velem a rajzolást, illetve két évvel ezelőtt, egy törökországi nyaralásunkon láttam egy utcai portréfestőt, aki pillanatok alatt lerajzolt. Nagyon megtetszett a technikája, ezért úgy döntöttem, én is megpróbálom. A Pinterest alkalmazás segítségével lerajzoltam Ariana Grandet, egész jól sikerült, ezért anyukámat is lerajzoltam.

Olyannyira jól sikerült az anyukám portréja, hogy azóta többen is megkértek, hogy rajzoljam le őket.

Egyelőre csak grafitceruzával alkotok, most szeretnék többfélét venni, amelyek a satírozáshoz is jók, hogy a portrénak végül 3D-s hatása legyen. Úgy gondolom, a közeljövőben szakemberhez fordulok, hogy tanítson rajzolni, ugyanis szeretném ezen a téren fejleszteni magam.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó