Erdőbe menekültek a csempészek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai vasúti röntgennel és tételes vizsgálattal több mint 15 ezer doboz csempészett cigarettára bukkantak. A kirakodásra készülők közül néhányan rémülten menekültek a közeli erdőbe.

A NAV pénzügyőrei egy Ukrajna felől belépő tehervonatot ellenőriztek vasúti röntgenkészülék segítségével. A szerelvény átvilágítása után a röntgenképeken furcsa jeleket észleltek, ezért négy, vasércet szállító vagont tételesen is megvizsgáltak.

A gyanús vasércrakományok vizsgálatának megkezdésekor az egyik vagonból négyen-öten, vélhetően a kirakodásra készülők közül, kiugrottak és az erdőbe szaladtak.

A vagonokban az ömlesztett áru alatt fekete műanyagzsákok lapultak, amelyek több mint kilencezer doboz zárjegy nélküli cigarettát rejtettek.

Ugyanazon a napon egy Ukrajnából érkező kamiont is ellenőriztek Záhonynál. A NAV munkatársai az átvizsgáláskor a rakomány tetején lévő fekete csomagokat gyanúsnak találták. Mint kiderült, 6000 doboz adózatlan cigarettát rejtett el bennük a sofőr.

A pénzügyőrök az összesen mintegy 21 millió forint értékű adózatlan füstölnivalót lefoglalták, és mindkét esetben költségvetési csalás miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó