Buzánszky-torna nyolcadszor │KISZó-beszámoló

Augusztus 12-én nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Buzánszky Jenő Labdarúgó Kupa a GENIUS Jótékonysági Alapítvány szervezésében. A mérkőzések két helyszínen, a Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskola és a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokház sportpályáin zajlottak.

A labdarúgó kupára három kategóriában lehetett jelentkezni: általános iskolás fiúk (15 éves korig), középiskolás fiúk (15-17 évesek), lánycsapat (17 éves korig). A tornára összesen 14 csapat nevezett.

A verseny megnyitóján Váradi Natália, a GENIUS Jótékonysági Alapítvány irodaigazgatója, a program szervezője elmondta, az alapítvány igyekszik példákat állítani a kárpátaljai magyar fiatal tehetségek elé. Egyik ilyen példa, aki rendkívüli tehetségével utat mutatott, és akit követni érdemes: Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, 49-szeres magyar válogatott labdarúgó, az Aranycsapat hátvédje, edző, sportvezető volt.

– A verseny célja a futball népszerűsítése, az ifjú tehetségek felkutatása, versenylehetőség biztosítása, és nem utolsósorban tisztelgés Buzánszky Jenő emléke előtt.

Úgy hiszem, mindenki képes győzni, ha igazán akar és keményen edz. A kifogások melegágya a gyenge akarat. A lehetetlen pedig nem tény, hanem vélemény. Ki kell tűzni a célt, keményen edzeni és akkor biztos a győzelem – bátorította a versenyzőket az irodaigazgató. Hozzátette, az igazi sportoló a lelkében is edzett, aki nem csak nyerni tud, hanem fel tud állni a vereség után. Ezt alátámasztandó idézte Buzánszky Jenő mondását: „A futballban nincs előírva, hogy mindig a jobb csapat nyerjen!”

A NIKÉ Sportegyesület Magyar Sportakadémiától minden csapat három labdát kapott ajándékba.

A labdarúgó kupa kategóriáinak nyertesei:

 

Kategóriák
Helyezés: Általános iskolás fiúk Középiskolás fiúk Lánycsapat
I. hely Vári FC Beregszászi 4. Sz. Kossuth Lajos Középiskola Beregvidéki ISE
II. hely Nagyberegi Középiskola Nagyberegi Középiskola SC Small Miracles (Eszeny)
III. hely Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum Nagydobronyi Középiskola Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Gyermekotthon
 

Kategóriák:

Általános iskolás fiúk Középiskolás fiúk Lánycsapat
Legjobb játékos Szeles Dávid

(Vári FC)

Misák Alex

(Nagydobronyi Középiskola)

Balogh Beatrix

(SC Small MIracles)

Legjobb kapus Mátyús Kristóf

(Vári FC)

Rájplik Benedek

(Nagyberegi Középiskola)

Kalenyuk Mária

(Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Gyermekotthon)

Legjobb góllövő Balog Alex

(Nagyberegi Középiskola)

Oláj Erik

(Beregszászi 4. Sz. Kossuth Lajos Középiskola

Jákimcsuk Katerina (Beregvidéki ISE)

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó