Kiütötte az Inter a Sahtart az Európa-liga elődöntőben

A Sevilla és az Inter vívja a finálét a labdarúgó Európa-ligában pénteken, az olaszok a második elődöntőben 5–0-ra elverték az ukrán Sahtar Donecket.

Az Inter tíz, a Sahtar tizenegy veretlenül megvívott mérkőzéssel a háta mögött érkezett az elődöntőbe, ahol az olaszok a jó formában lévő Lautaro Martínez, Romelu Lukaku csatárkettősben, az ukránok a brazil légiósaikban bíztak. Az első félidőben Lautaro Martínez góllal használta ki az ukrán védelem együttes leállását és Nicolo Barella remek beadását, a brazilok ellenben nem villogtak, egy jobb felső sarok fölött elzúgó Marcos Antonio-lövést tudtak csak felmutatni.

Lukaku inkább az előkészítésben jeleskedett, illetve egyszer egy gólt akadályozott meg az ötösön, annyira megzavarta ugyanis Danilo D’Ambrosiót, hogy csapattársa nem találta el rendesen fejjel a labdát. A fordulás után az olasz már kissé messzebb helyezkedett a belgától egy szöglet után, be is talált, és a nagyon szép fejes góllal gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés.

Akadt ugyan helyzete az ukrán csapatnak, a középcsatár Júnior Moraes hat méterről Samir Handanovicot találta el, de azután Lukaku adott egy gólpasszt Lautaro Martíneznek, majd Lautaro Martínez adott egy gólpasszt Romelu Lukakunak, aki így sorozatban 10. El-mérkőzésén is betalált. Most kétszer is, mert a hajrában ő adta meg a kegyelemdöfést.

Emlékezetes mérkőzésen jutott tehát az El-döntőbe az Inter.

Vasárnap játszották:
Sevilla (spanyol)–Manchester United (angol) 2–1 (Suso 26., L. De Jong 78., ill. Bruno Fernandes 9. – 11-esből)

Forrás:
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó