Szemét szemét hátán a záhonyi Tisza-hídon

Borzalmas látvány tárul elénk azokon a fotókon és videókon, amit a közösségi internetes felületeken osztanak meg a csapi ukrán–magyar határon sorban állók.

Irdatlanul nagy a mocsok és szenny a két országot összekötő záhonyi Tisza-hídon. Mindenhol eldobált ételmaradékok, üvegek és egyéb szemét tárul az ember szeme elé.
A hatalmas szemétkupacok magyarázata, hogy a Magyarország irányába utazók kénytelenek fél napokat rostokolni a határon. Sem kellő számú kukák, sem mobilvécék nincsenek. A hosszú várakozás ideje alatt az utazók a magyar oldalon található vámházba tudnak csak elmenni mosdóba. A felgyűlt szemetet sokan egyszerűen csak kidobják a járművekből, jellemzően a Nyugat-Európába tartó, vendégmunkásokat szállító mikrobuszokból.

Nemrég írtunk arról, hogy az elviselhetetlenül hosszú várakozás miatt már egyeztettek az ukrán és magyar illetékesek. Utóbbi fél magyarázata szerint az utazók egy része hamis papírokkal próbálkozik, ezért kénytelenek alaposan vizsgálódni, ami viszont értelemszerűen lassítja a határátkelés folyamatát.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó