A Budafok és a Fehérvár is folytatta, de nem ugyanúgy

A második fordulóval folytatódott a magyar labdarúgó NB I, de különféle okok miatt meglehetősen csonkára sikeredett ez a játéknap.

Az első félidő alapján a Budafok hívei tarthattak egy nagy vereségtől, mert az Újpest nagy fölényben futballozott az NB I 2. fordulójának záró mérkőzésén, a vezetést is megszerezte, és csak a vendégek kapusán múlott, hogy a BMTE megúszta egy góllal a szünetig. Utána viszont a vendégek felbátorodtak, a Puskás-díjas Zsóri Dániel parádés szabadrúgásgóljával ki is egyenlítettek: 1–1. Ezzel együtt furcsa forduló zajlott a hét végén az NB I új idényében. Sorszám szerint ez volt a második, de például a Bp. Honvédnak csak az első, mert az első fordulóban elmaradt a Puskás Akadémia elleni meccse, a felcsútiak most sem léptek pályára, mint ahogy a Ferencváros és a Diósgyőr sem, azaz alig kezdődött el, máris roppant zavaros lett a bajnokság.

Napjainkban nem meglepő, hogy az egyik ok a koronavírus. A Puskás Akadémia nyolc játékosánál mutatott ki fertőzést a rajt előtt a teszt, ezért a csapat nem játszhatott egy hete és most sem. A Ferencváros pedig a svéd Djurgården elleni sikerrel megvívott, 2–0-ra megnyert Bajnokok Ligája-selejtező után nem szeretett volna most játszani, hogy a sérülés kockázata nélkül készülhessen fel a skót Celtic ellen a 2. fordulóra, amire rábólintott a Diósgyőr és az MLSZ versenybizottsága is. Ezért csupán négy mérkőzést játszottak le a csapatok az eredeti időpontban, és vasárnapra csak egy mérkőzés maradt, ezen az Újpest a Budafokot fogadta. Az újonc egy Kisvárda elleni győzelemmel rajtolt az élvonalban, most pedig fennállása során először csaphatott össze a lila-fehérekkel és nagy bravúrral pontot csent.

A Fradi elleni nyitányon pontot szerző újonc MTK 3–1-re legyőzte a végére elfáradó Honvédot, a Mezőkövesd és a Zalaegerszeg ikszelt egymással (1—1), s ugyanezt tette a MOL Fehérvár és a Paks is (szintén 1–1). A bajnoki címre aspiráló székesfehérváriak csak a ráadás perceiben tudtak egyenlíteni, azaz Márton Gábor nem túl magabiztosan debütált a címfosztásra készülő piros-kékek kispadján.

A héten az európai kupaporondon is érdekeltek lesznek a magyar együttesek. A sort az FTC kezdi a BL-ben, amely szerda este 20.45-től a legendás Celtic Glasgow vendége lesz, másnap pedig az Európa Ligában lesz nagyüzem. A MOL Fehérvár az ír Bohemians FC-t fogadja (18.30), a Puskás Akadémia a svéd Hammarby vendége lesz (19.00), míg a Honvéd 21 órától látja vendégül a finn Inter Turkut.

Forrás:
KISZó/MagyarNemzet/NSO
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó