Az Ullie lett a zenei tehetségkutató győztese Kárpátalján

Első alkalommal rendeztek könnyűzenei tehetségkutatót Kárpátalján. A járványügyi helyzetre való tekintettel az előadók online vehettek részt az augusztus 28-i eseményen. Az Öröm a zene rendezvénycsaládba tartozó esemény szakmai partnerei: NKA-Hangfoglaló Program, Öröm a zene program, Peron Music Alapítvány, Peron Tehetségközpont. E sorozatnak 20 magyarországi, 1 felvidéki, 1 délvidéki és 3 erdélyi eseménye van évente. Kárpátalja csatlakozása a fesztiválhoz a KMKSZ ISZ tagjainak köszönhető. A győztes a Peron Music Kárpátalja fordulóban az Ullie lett. A zenekar énekese, a KISZó által is bemutatott Ulyana Donetskaya pedig a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó Újfalusi Gábor díjat kapta a zsűritől.

Az esemény célja a magyar nyelvű könnyűzene támogatása, tehetségeinek, alkotóinak kiválasztása, beemelése a magyar tehetségtámogató rendszerbe. Az előadók pályázhattak a tehetségkutatón való részvételre. A szakmai zsűriben az alábbi szakemberek vettek részt: Hudák Tibor (zenész, a Peron Music Alapítvány ügyvezetője), Nagy Kitti (a KMKSZ ISZ képviseletében), Ruska Péter (zenész, a Peron Tehetségközpont zenei szakmai vezetője).

A zsűri a dalszöveget, a zenei összteljesítményt, a zenei kreativitást értékelte.

Az Újfalusi Gábor díjat Ulyana Donetskaya vehette át. A díjjal járó plakettet postán juttatják el a címzetthez.

Az Ullie első helyezettként részt vesz a budapesti Öröm a zene döntőn októberben az A38 hajón, ahol 26 tehetségkutató győztese lép fel a zsűri és közönség előtt.

A tét nagy, hiszen a legjobbnak 3 millió forint értékű segítség a jutalma, amelyet a zeneipari helyfoglalásban használhatnak fel. Az Ullie ezenkívül meghívást kapott az ISZFESZT-re, Kárpátalja legnagyobb fesztiváljára 2021-ben. Az Ullie győzelme szolgáljon jó példaként, bátorításként a magyar dalok írására.

A zenekar 2020 nyarán alakult Kárpátalján öt fiatal zenészből. Az Ullie tagjai igyekeznek dalaikba szőni a zenei ízlésüket, így próbálnak valami különlegeset, sajátosat alkotni. A zenekar most van kibontakozóban, még nem köthető egy bizonyos stílushoz. Fontos céljuknak tekintik, hogy Kárpátalján is fellendüljön a könnyűzenei élet. Jelenleg az első lemezükön dolgoznak, melyről folyamatosan jelenítenek meg dalokat közösségi oldalaikon. A zenekar tagjai: Ulyana Donetskaya – ének, Blanár Dávid – gitár, vokál, Kudron József – gitár, Dudás Gergő – zongora, billentyű, vokál, Danku József – basszusgitár.

A második helyen a Touch Me Not, a harmadikon a Mörfiland végzett. A győztesek a tatai Peron Tehetségközpont klubkoncertjére kaptak meghívást. Hudák Tibor a tatai Peron Tehetségközpont képviseletében. zenekari marketingre adott lehetőséget a három díjazottnak.

Hudák Tibor, a zsűri elnöke (Peron Music) az online díjátadón megköszönte a részt vevő együtteseknek, hogy vállalták a rendhagyó tehetségkutatót, és néhány nap alatt mindent megtettek annak érdekében, hogy értékelhető produkciót küldjenek be a versenyre.

Hozzátette, a zsűrinek fejtörést okozott a végső sorrend kialakítása, hiszen csupán apró különbségek voltak a zenekarok teljesítményében.

Ígéretes dalokat is hallhattunk és kiváló zenészeket ismerhettünk meg. Különösen fontos az ilyen fesztiválokon, hogy a fellépők visszajelzést kapjanak a szakmai zsűritől a produkciójukról, hiszen itt fogalmazódnak meg, mire érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni, és azok a hiányosságok, amiket korrigálni kell.

Mint azt a KISZó-nak Blanár Dávid elmondta, nagy meglepetés és elismerés volt számukra, hogy a hat zenekar közül őket ítélték a legjobbnak. A versenyen 3 dalt adtak elő, amelyeket még nem hallott a nagyközönség. Azon dolgoznak, hogy mielőbb felvegyék a dalokat és közzétegyék azokat az interneten.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó