BMG: 47 elsősnek kezdődött el az új tanév

Nemcsak amiatt volt rendhagyó az idei tanévkezdés a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban, mert adaptív karantén van érvényben, sajnos az eső is közbeszólt.

A tanintézménybe megannyi vendég mellett ellátogatott Olekszij Petrov, Kárpátalja kormányzója is, aki az 1/A osztályosok tantermét kereste fel. A kormányzó elbeszélgetett a gyerekekkel, kiemelte, a kultúra az, ami összeköti az itt élő népeket. Virágcsokorral és egy kétnyelvű kötettel ajándékozta meg Kocsis Mária osztályfőnököt, majd a kiadványból idézett. Sevcsenko verseit magyarul, míg Petőfi Sándor műveit ukránul adta elő.

Az udvaron megtartott ünnepségen Szabó Árpád igazgató az elsősökhöz fordulva megjegyezte, itt a gimnázium egész történelme látható: emléktáblák, névadójuk szobra, a Sepsiszentgyörgyből kapott székelykapu, mely alatt immár ők is átmehettek, és teljes jogú tagjaivá váltak a gimnáziumnak.

Kulcsár Ferenc konzul a beregszászi külképviselet nevében szólt az ünneplőkhöz.

Elmondta, a felmerülő problémák ellenére összefogva, együttműködve jó tanévet lehet produkálni.

Ehhez kívánt kitartást és sok szerencsét a tanintézmény összes tanárának és diákjának.

Isten áldását Zán Fábián Sándor kérte a megjelentekre, az iskolára, az új tanévre.

– Nemcsak lexikális tudást szerezhetnek itt a diákok, hanem kaphatnak tapasztalatot, bölcsességet azoktól, akik tanítják, nevelik őket. Itt lehet intést is kapni, ha jut belőle, azt is jobb komolyan venni. Mindez formálja a diákok egyéniségét, és ez tartást ad – hangsúlyozta a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke.

A végzősök feltűzték a gimnázium jelvényét az elsősök mellére, melyet az újoncok hét évig büszkén viselhetnek.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó