Magyar útlevéllel is érvényes a 30 km-es zóna

Magyarország Beregszászi Konzulátusa tette közzé azt az információt, miszerint szeptember 1-jétől a Magyarországgal szomszédos országok polgárai mellett az ott élő magyar állampolgárokra is kiterjed a 24 óra 30 kilométer néven elhíresült beutazási lehetőség.

A közlemény szerint Magyarország külgazdasági és külügyminisztere 13/2020. sz. 2020. szeptember 1-jén hatályba lépett rendelete értelmében a Horvát Köztársaság, a Szlovén Köztársaság, az Osztrák Köztársaság, a Szlovák Köztársaság, Ukrajna, Románia, valamint a Szerb Köztársaság polgárai és az ott élő magyar állampolgárok Magyarország területére legfeljebb 24 óra időtartamra az államhatártól számított 30 kilométeres távolságon belülre beléphetnek.

Ezen személyek Magyarország területének az államhatárvonaltól számított 30 kilométeres sávján belül kötelesek tartózkodni, és kötelesek Magyarország területét a belépést követő 24 órán belül elhagyni. Továbbá a Magyarország területének az államhatárvonaltól számított 30 kilométeres sávján belül élő magyar állampolgárok a felsorolt szomszédos ország területéről visszatérve korlátozás nélkül beléphetnek, ha külföldi tartózkodásuk időtartama nem haladta meg a 24 órát, és a szomszédos országban az államhatártól számított legfeljebb 30 kilométeres sávot nem hagyták el.

Forrás:
KISZó
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó