Az új kárpátaljai reptér részleteiről

Az új repülőtér építése 4 milliárd hrivnyába kerülne.

Mint arról beszámoltunk, egy új repülőtér építését tervezik Kárpátalján. A beruházás összege 4 milliárd hrivnya lenne. A kifutópálya költségeit az állam, a terminálét pedig egy magánbefektető állná, írja az epravda.com.ua Vladiszlav Kriklij infrastrukturális miniszter bejelentésére hivatkozva.

„A Miniszteri Kabinet meghozott egy döntést, amit én, természetesen, támogattam. A határozat arról szól, hogy idén 30 millió hrivnyát különítenek el egy modern légikikötő építésére Kárpátalján, amely rendkívül fontos és rég várt projekt a régió teljes infrastruktúrája számára. Sajnos ma a régió egyetlen üzemelő repülőtere Ungváron található, amely működése korlátozott a Szlovákián keresztül történő fel- és leszállás nehézségei miatt. A reptér nem tudja kiszolgálni a B737 /A320 típusú repülőgépeket sem.” – írta a miniszter a közösségi oldalán.

Elmondása szerint az új repülőtér létrehozása többek között magába foglalja:

– egy nem kevesebb, mint 2500 méter hosszú kifutópálya építését

– az A320 / B737 osztályú repülőgépek befogadására alkalmas feltételek megteremtését

– évente 200- 300 ezer, esetleg 500-600 ezer fős személyforgalom

A létesítmény lehetővé tenné Kijevvel, Dnyiproval, Harkivval, Odesszával, Lengyelországgal, Magyarországgal, Csehországgal, Olaszországgal, Spanyolországgal, illetve Törökországgal és Egyiptommal a kapcsolatot.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó