Olekszij Petrov elmondta, mit gondol a magyar kérdésről!

Olekszij Petrov kormányzó szerint Kárpátalján nincs magyar kérdés, van viszont ukrán. Mindezt a RegioNews portálnak adott interjújában jelentette ki a vezérőrnagyból lett politikus.

A kárpátaljai megyevezető kérdésre válaszolva elmondta, az ukrán kérdés abban merül ki, hogy kompromisszumos megoldásra kell jutniuk az itt élő kisebbségekkel. Úgy fogalmazott, hogy lehetőséget kell teremteniük a kisebbségi közösségek fejlődéséhez, aminek a felelősségét magára vállalja, nem kívánja azt átruházni sem a magyarokra, sem a románokra, sem a romákra.

“Annak érdekében, hogy ne legyenek spekulációk és manipulációk ezzel kapcsolatban, különösen egyes politikai struktúrák részéről a választások előtt, maximális figyelmet fogok fordítani a nemzetiségi kisebbségekkel való munkára” – fogalmazott Olekszij Petrov.

Elmondta azt is, hogy mint mindenkinek, természetesen a magyaroknak is minden joguk megvan arra, hogy saját pártot alapítsanak, amely felvállalja érdekeik védelmét. A kormányzó az állam mulasztásának tartja, hogy a kisebbségek nem képesek támogatásra lelni az ukrán pártok részéről, amit ő az ukrán pártok problémájának tart.

Olekszij Petrov kárpátaljai kinevezése óta most először nyilvánult meg az itt élő magyar közösséget illetően.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó