Az Agro-Lucski Agrárvállalat segített a szürteieknek

Puskár Árpád szürtei polgármester régóta tervezte, hogy egy ravatalozót épít a településen. Érzékeny téma ez, ám tény, a halál az életvelejárója. Annak érdekében döntött a ravatalozó megépítése mellett, hogy megkönnyítse a végső búcsút a hozzátartozók számára, így 2017-ben végre átadásra került az épület. Ez volt az első ravatalozó az Ungvári járásban. Még 2008-ban kezdtek hozzá az építéséhez, ám anyagi nehézségek miatt évek múlva sikerült befejezni a beruházást.

Idén az Agro-Lucski Ukrajnai Agrárholding agrárvállalata támogatásával sikerült rendezni az épület környezetét is. A polgármester Szvitlana Hudivokhoz, a vállalat szociális fejlesztési osztályának vezetőjéhez fordult segítségért, s hamarosan megkapta az agrárvállalattól a területrendezéshez szükséges anyagi támogatást, 40 ezer hrivnyát. Felkértek egy kertépítő szakembert, beszerezték a szükséges dekoratív tujafákat és bokrokat.

Puskár Árpád polgármester a falu lakosaival egyetemben őszinte háláját fejezi ki az Agro-Lucski Agrárholding vezetőségének a hathatós anyagi támogatásért.

Valentina Szmal

Forrás:
KISZó
egyeb Közzétette:

Post Author: KISZó