Véres eseményekben gazdag volt az év

Az idei év nyolc hónapja során Kárpátalja útjain minden korábbinál több vér folyt a karambolok következtében. A végzetes kimenetelű esetek arányát tekintve a megye dobogós helyre került. A közlekedési karambolok száma egészében véve is jelentős mértékben, az előző év azonos időszakához képest 13,2 százalékkal nőtt. A szerencsétlenségek 52 embertársunk életét vették el, ez 60 százalékos emelkedést jelent. Ezzel régiónk országos viszonylatban a nem éppen hízelgő harmadik helyre „tornázta” fel magát. A sérültek számát illetően vidékünk lett a listavezető.

A balesetek legfőbb kiváltója továbbra is a figyelmetlenség, a gyorshajtás, az indokolatlan sávelhagyás és az alkohol. Íme a nyolc hónap nem teljes baleseti krónikája:

Az egyik súlyos, életeket kioltó karambol az év elején Beregkövesd (Kamjanszke) közelében történt. Itt egy KamAZ frontálisan ütközött és valósággal maga alá gyűrt egy Mercedes személygépkocsit. Az egész Ilosvai járást megrázó tragédiában életét vesztette a személyautó 29 sofőrje. A jármű 48 éves utasa súlyos sérülésekkel került kórházba. A tehergépjármű 38 éves vezetője sértetlenül úszta meg a karambolt. Mint kiderült, egyikük sem fogyasztott alkoholt. A végzetes ütközéshez hozzájárult mindkét sofőr figyelmetlensége.

A tavasz egyik sokakat sokkoló tragikus balesete Nagyszőlősön történt a Szőlősvégardó felé vezető úton.

Az éjszaka kellős közepén ütközött össze két személygépkocsi. Az egyik jármű vezetője szörnyethalt. Hat személy került kórházba. Őket a tűzoltók szabadították ki a ronccsá vált járművekből.

Egy hónappal később Ilosva közelében halt meg egy fiatalember, aki túl gyorsan hajtott, és ennek következtében egy kanyarban kisodródott és egy út menti fának csapódott. A gépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette, a mellette helyet foglaló férfi a kórházban halt bele a sérüléseibe.

A véres esetek közül több a Kijev–Csap főúton történt.

A legveszélyesebb ukrajnai közlekedési vonalak egyikének tartott út Munkácshoz közeli szakaszán életét vesztette a megyei ügyészség egyik munkatársa.

A Toyota volánjánál ülő férfi indokolatlan sávelhagyás következtében frontálisan ütközött egy mikrobusszal, amelynek egyik nőutasát súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Ahogy jött a nyár és az utakon megjelentek a motorkerékpárok, megsokasodtak a tragédiák. Az egyik súlyos eset Fancsika és Szőlősvégardó között történt, amikor egy VW ütközött motorkerékpárral. Az utóbbin utazók jártak a legrosszabbul, de a gépkocsi sofőrje sem úszta meg. Az ő autója ráadásul kigyulladt az ütközés következtében.

Az ilosvai járási Iloncán két fiatal számára bizonyult végzetesnek a két keréken való száguldás. A 16 és 20 éves szajkófalvai (Oszij) fiatalok a késő esti órákban jártak szerencsétlenül. A tragédiát egy VAZ-2105 vezetője idézte elő, aki indokolatlanul áttért a szemközti forgalmi sávba, és valósággal letaglózta a vele szembe közlekedő Kawasaki-t. Az acélparipán közlekedők szörnyethaltak.

Az egész megyét megrázta az ismert sportember, Viktor Rjasko és gyermekeinek tragédiája.

A munkácsi labdarúgó csapat edzője a Mazda volánjánál ült és családjával Ungvár felől tartott a Latorca-parti városba, amikor frontálisan ütközött egy Man tehergépkocsival, amely a karambol következtében kigyulladt. A labdarúgóedző, valamint 10 éves kislánya és 23 éves fia azonnal meghaltak. A férfi felesége könnyebben sérült. Őt és a teherautó 56 éves vezetőjét kórházba szállították.

Ökörmezőn két ittas gépjárművezető okozott hármas karambolt. Egy VW CC és egy Mercedes Sprinter áldozata lett a vétlen és szabályosan közlekedő VW Passat, amelyben három fiatalkorú lány szenvedett súlyos sérüléseket. A karambolt a VW vezetője okozta, aki elvesztette uralmát a gépkocsi felett és beleütközött az előtte és vele egy irányba haladó Sprinterrel. A CC, tovább folytatva az ámokfutást, belerohant a Passatba…

Nem múlt el tragédia nélkül az augusztus sem. Nagyszőlősön egy 70 éves férfit gázoltak halálra. Az áldozat kerékpáron közlekedett, amikor elgázolta egy VAZ 2109, amelynek volánjánál egy 32 éves helybéli ült. A tragikus kimenetelű baleset körülményeit még vizsgálják.

Balogh Csaba

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó