Laptopokat adományozott a Te is segíthetsz! Támogató Alapítvány

A közelmúltban célba értek a Te is segíthetsz! Támogató Alapítvány által gyűjtött laptopok. A „címzett” a Nagydobronyi Református Líceum volt. Az eszközök hatalmas segítséget jelentenek majd a tanulók számára a tananyag elsajátításában, illetve egy esetleges újabb online oktatás idején.

– Pál Sándor, az alapítvány elnöke régóta részt vesz a tanintézmény mindennapjainak megkönnyítésében. Akkor kerültünk vele kapcsolatba, amikor még a Magyar Református Szeretetszolgálat élén állt, és a Nyilas Misi Programon keresztül is többször segített. Számunkra sokat jelent az, hogy vannak olyan emberek és szervezetek, melyek nem engedik el a kezünket – mondta Gál Erika, a Nagydobronyi Református Líceum igazgatónője.

A Te is segíthetsz! Támogató Alapítvány évek óta gazdagítja az oktatási intézményt különböző eszközökkel. A legutóbbi felmérés után a líceum igazgatónője a digitális oktatás megkönnyítését elősegítő eszközöket kért Pál Sándortól. Hála az Úrnak, tíz laptopot tudtak eljuttatni az intézménybe. Ezeket olyan jó tanulmányi előmenetellel rendelkező tanulók kapták, akik vagy nem rendelkeznek hasonló eszközzel.

A laptopokon kívül ötven tanszerekből álló egységcsomag is érkezett.

Az alapítvány minden tanévben ösztöndíjjal támogatja a líceum rászoruló diákjait.

A tanintézmény vezetősége ezen kívül is igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a múlt tanév utolsó negyedéhez hasonló időszak bekövetkeztével mind a tanárok, mind a tanulók könnyen vegyék az akadályokat. A pedagógusok nyár végén digitális oktatást segítő informatikai képzésen vettek részt.

Bara Tünde

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó