Egymilliárd dollárt fizetnének Lenin földi maradványaiért

Lenin és a mauzóleum a változások legfényesebb szimbóluma, amelyre most igazán nagy szükség lenne Egyesült Államokban – vélekedik az az amerikai művész, aki megvásárolná a nagy vezér maradványait.

David Datuna azt tervezi, hogy a szövetségi fővárosban, Washingtonban felépíti a moszkvai Vörös tér Lenin-mauzóleumának pontos mását és egymilliárd dollárér megvásárolja az 1924. január 21-én elhunyt Vlagyimir Iljics Lenin (Uljanov) földi maradványait – írja a RIA Novosztyi orosz hírügynökségre hivatkozva az UNIAN.

A művész az USA-ban az elnökválasztást követően bekövetkező változásokra hivatkozva vinné az általa műtárgyként emlegetett maradványokat az államokba

„Az amerikaiak belefáradtak a vad kapitalizmusba, abba, hogy kölcsönökből kell élniük, hogy nincs egyenlő hozzáférés az egészségügyhöz “

– vélekedik a művész, aki úgy véli Lenin és a mauzóleum a változások legfényesebb szimbóluma, amelyre most igazán nagy szükség lenne Egyesült Államokban.

A New Yorkban élő férfi egymillió dollárt kínál Lenin földi maradványaiért, de állítása szerint, akár egymilliárd dollárt is képes előteremteni erre a célra.

Az UNIAN emlékeztetett arra, hogy az elmúlt héten Oroszország Építészszövetsége pályázatot írt ki a moszkvai Vörös tér Lenin-mauzóleumának a bolsevik forradalom vezetőjének holtteste nélküli hasznosítására.

Forrás:

Post Author: KISZó