Mi lesz az iskolákkal és az óvodákkal, ha szigorítanak a karanténon?

Ezentúl a vörös zónákban sem kell bezárni a tanintézményeket és az óvodákat, mondta Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter.

Ukrajnában megváltoztatták a karantén szabályait és a régiók zónákba sorolásának feltételeit a járványügyi helyzettől függően, írja az unian.ua.

Az iskolák és óvodák bezárásáról, illetve a tömegközlekedés leállításáról mostantól a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó megyei, illetve állami bizottságok fognak dönteni.

Mint azt Makszim Sztepanov az egyik televíziós csatorna adásában elmondta, kötelező iskola- és óvodabezárás ezentúl nem lesz a karantén idején.

„A zöld, sárga és narancssárga színű zónákban csak akkor zárják be az egész iskolát, ha az osztályok fele (vagy óvodai csoportok fele) házi karanténba vonult” – magyarázta azt egészségügyi miniszter.

Hozzátette: a tömegközlekedés szabályozását szintén helyi és állami bizottságok fogják meghatározni. A vörös zónákban sem fognak szigorú korlátozások vonatkozni az utasok szállítására.

Az emelkedő betegszám miatt lehet, vörös zónába kerül egész Ukrajna.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó