Pavljuk Miklós mindenre kész Beregszászért és a családjáért

Szerencsére sok olyan ember él Beregszászban, akik nemcsak akarnak, de tudnak is tenni a közjó érdekében. Ezek egyike Pavljuk Mikós, a beregszászi városi tanács képviselője, a Beregszászi Szociális Konyha igazgatója. Vele beszélgettünk a képviselői feladatokról, a szociális konyha fontosságáról, családról, a közelgő önkormányzati választásokról.

– Olyan időket élünk, amikor sajnos egyre több rászoruló család igényli a támogatást, a segítséget. Ennek érdekében hoztuk létre 2015-ben a szociális konyhát, amely azóta is sikeresen működik. Köszönhető ez dr. Grezsa István kormánybiztosnak, Pál Sándornak, a Te is segíthetsz! Támogató Alapítvány kuratóriumi elnökének, illetve városunk polgármesterének, Babják Zoltánnak, aki személyes ügyként kezeli a beregszászi rászorulók sorsát. Ha ez nem így lenne, a projekt nem működne öt éve sikeresen, és bizony sok emberen nem tudnánk segíteni. Naponta 200 adag meleg egytálételt és friss kenyeret osztunk ki hétfőtől péntekig. Sajnos nagyon sok család van, melyek csupán a szociális konyháról kapnak meleg ételt, vagyis egy nap csak egyszer esznek. Emellett sokgyermekes anyukáknak, kisnyugdíjasoknak is segítünk – kezdte beszélgetésünket az igazgató.

Pavljuk Miklós öt éve a városi tanács munkájában is szerepet vállal, a közös magyar frakció egyik képviselője.

– A 26 tagú testületben 12-en vagyunk, köszönhetően a 2015-ös összefogásnak. Úgy vélem, hogy sikeresek voltunk az elmúlt öt évben, szép eredményeket tudtunk felmutatni, és nagyon remélem, hogy a közös munkát folytathatjuk. Jómagam Beregszász Csigaszugként ismert részét képviseltem, és úgy érzem, mindent megtettem azért, hogy hagyjak valamit magam után. Két kilométeres szakaszon sikerült felújítani a szennyvízelvezető rendszert. Ez öt utcában 150 családnak könnyíti meg a mindennapjait. A Szuvorov utcai lakótelepen járdát építettünk, az utcai világítás is megoldódott, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetségnek köszönhetően a lakótelep mind a négy lépcsőháza új ajtókkal lett felszerelve. Természetesen maradtak befejezetlen ügyek, projektek, ide tartozik a Grabovszki utca szennyvízelvezető rendszerének a kiépítése. Ennek befejezésébe beleszólt a több hónapja tartó karantén, de ezt is el kívánjuk végezni.

– Néhány napja hivatalosan is megkezdődött a kampány az őszi önkormányzati választásokra. Ön ismét ringbe száll?

– Mindenképp, mert szeretném folytatni a megkezdett munkát, az ígéreteimet, ha kis késéssel is, de teljesíteni akarom. Sok teendő van még, ezért arra kérek mindenkit, aki ismer, ismeri a munkámat, járuljon hozzá ahhoz, hogy folytathassam, nem fognak bennem csalódni.

A képviselő tele van tervekkel, tenniakarással, igyekszik, hogy megfeleljen a választópolgároknak, de mindeközben a családjára, tüneményes kislányára – aki augusztusban töltötte be negyedik életévét – is jut ideje.

– A feleségem, Erika a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnnázium angol szakos tanára, kislányunk, Emma a 10. számú óvodába jár. Minden egyes nap igyekszem foglalkozni a kislányunkkal, játszunk, rajzolunk, és a beszélgetés is nagyon fontos szerepet játszik az életünkben. Nagyon aranyos, elmeséli, mi történt vele a nap folyamán, beszél az óvodai barátairól, én pedig hűségesen meghallgatom, mert látom, milyen boldogság ez neki, nekem pedig a család az életem, a mindenem. Nálunk anya az, aki inkább nevel, velem bármit csinálhat Emmácska, és ez egyelőre így is van jól. Nagyon fontosnak tartom a családi programokat, ezért ha van rá lehetőségünk, hétvégenként kirándulni szoktunk.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó