Csak az Ungvári FC tudott nyerni a hétvégén

Az országos porondon szereplő kárpátaljai futballcsapatok közül csak az Ungvári FC tudott nyerni a hétvégén. Az Ung-partiak idegenben minimális különbséggel győztek a Bukovina Csernovic ellen az ukrán labdarúgó harmadosztályban. Az élvonalban a Minaji FC 3–0-ás vereséget szenvedett el az Olimpik Doneck vendégeként. Két gólnélküli döntetlen után nagyon kikapott a Munkácsi Labdarúgó Akadémia csapata az amatőr ligában.

A Minaji FC az Andrij Popovics – Tarasz Szakiv, Olekszandr Matkobozsik (Vaszil Pinyasko 65. p.), Miszlav Matics (Dmitro Pavlis 85. p.), Makszim Lopirjonok, Kiril Melicsenko – Andrij Tkacsuk (Oleg Holodjuk, 76. p), Anatolij Nurijev  – Olekszandr Sznizsko (Olekszij Spak 86. p.), Denisz Kozsanov (Danilo Knis, 64. p.) – Anton Sinder (Dmitrij Pabljus, 92. p.) összeállításban lépett pályára. Vaszil Kobin egy helyen változtatott előző fordulóbeli felállásához képest, Sznizsko került be a kezdőcsapatba, míg Pinyaskóra most csereként számított. A hadrend ugyanaz volt, mint az Olekszandrija ellen, három belső védővel futballoztak. Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a félidő nagy részében kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán. A 29. percben francia légiós Teixeira erősen lesgyanús gólja révén a hazaiak szereztek vezetést, a gólban nagy szerepe volt az iráni Shahab Zahedinek. Percekkel később egyenlíthetett volna a Minaj. Sznizsko remek indítására Kozsanov rajtolt, ám lövését védte a kapus, így egygólos hazai előnnyel mentek szünetre a csapatok.

A második félidőben már egy sokkal agresszívabb, harapósabb Minaj lépett pályára, ám ez ahhoz vezetett, hogy jobban kinyíltak hátul. A hazaiak kontrái egyre veszélyesebbek voltak, a 60. percben az első gólnál gólpasszt adó Zahedi egy szögletet követően vette be Popovics kapuját. Hat perccel később az iráni játékos duplázott, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzés sorsát. Ennek ellenére a minajiak nem adták fel, taktikát váltottak, 4-1-4-1-es felállásra váltottak, ám ez sem hozott áttörést a vendégek játékában. A lefújásig nem változott az eredmény, így az Olekszandrija elleni bravúrgyőzelem után meglehetősen sima vereséget szenvedett a Minaji FC.

A következő fordulóban, szeptember 26-án a Dinamo Kijevet kellett, hogy fogadják Ungváron, de mivel megcserélték a pályaválasztó jogot, a mérkőzést Kijevben játsszák. Így a fővárosiak tavasszal, a második körben látogatnak majd Kárpátaljára.

Az elmúlt héten kisorsolták az Ukrán Kupa harmadik fordulójának párosításait, a Minaji FC a Poliszja Zsitomirral találkozik szeptember 30-án, idegenben.

Az Ukrán Premier Liga 3. fordulójának eredményei: Dnyipro–Mariupol 1–2, Olekszandrija–Vorszkla Poltava 0–2, Ingulec Petrovo–Deszna 1–1, Dinamo Kijev–FK Lviv 3–1, Olimpik Doneck–Minaji FC 3–0, Zorja–Sahtar Doneck 2–2, Ruh–Kolosz Kovalivka 1–2.

A harmadosztályban az Ungvári FC a Bukovina Csernovic vendégeként lépett pályára. Viktor Rjasko 40. percben lőtt gólja döntött a három pont sorsáról. Az Ung-partiak zsinórban harmadik győzelmüket aratták ezzel, megerősítették listavezető helyüket a bajnokságban. A következő fordulóban szeptember 26-án Volodimir Vaszjutik csapata ismét idegenben, a Csajka Borscsahivka vendégeként lép majd pályára.

Az ukrán másodosztály 3. fordulójának eredményei: Lembergi Kárpáti–FK Csernyihiv 4–1, Epicentr–Halicsi Kárpáti (elhalasztva), Rubikon–Csajka 1–3, Bukovina–Ungvári FC 0–1, Dinaz–Niva Ternopil 5–1, Obolony-2–Pogyilja Hmelnickij 0–0, Voliny–FK Kalus (elhalasztva).

A két gólnélküli döntetlen után vereséget szenvedett a Munkácsi Labdarúgó Akadémia az országos amatőr ligában. Ruszlan Hohercsuk eltiltás, Mihajlo Hmil sérülése miatt nem léphetett pályára, hiányuk meglátszott a csapat játékán. A Munkács végül 3–0-ra kikapott.

Az országos amatőr liga 3. fordulójában történt: ODEK–Varatik 9–1, Dovbus–Agron 0–1, Votransz–Niva 1–1, Juniszty–Munkácsi Labdarúgó Akadémia 3–0.

 

Forrás:
KISZó/Szabó Sándor
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó