Bizonyos tantárgyakból nem kötelező jegyet adni

Az érdemjeggyel való minősítés csupán néhány tantárgy esetében marad el.

Az oktatási minisztérium megengedte a tanároknak, hogy bizonyos tantárgyak esetében a diákok teljesítményét a megfelelt vagy nem felelt meg módszer alapján osztályozzák.

Ezt a minisztérium magyarázata tartalmazza, amiben a tanárok a karanténban felmerült leggyakoribb kérdéseire adnak választ, írja az osvita.ua.

A leírás szerint a pedagógusok a 12 pontos skálától eltérő tematikus, félévi vagy éves értékelést adhatnak testnevelés, munka, rajz, ének és egészségvédelem tantárgyból. Ezek esetében az osztályzat helyett a megfelelt/nem felelt meg jelzést alkalmazhatják.

Ezt az értékelési elvet a tanár abban az esetben használhatja, ha az órák több mint 50 százalékát távoktatásban végezte.

Ukrajna Oktatási és Tudományos Minisztériuma hangsúlyozza, hogy a diákok tanulási eredményeinek értékelésére szolgáló saját skála bevezetésének lehetőségét a Teljes általános középfokú oktatásról szóló törvény határozza meg (17. cikk negyedik rész).

Abban az esetben, ha az oktatási intézmény bevezeti ezt az osztályozási eljárást, meg kell határoznia a törvény által előírt értékelési rendszerbe történő áttérés szabályait.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó