Kárpátalja továbbra sem áll készen a karantén enyhítésére

Ternopil megyében a legsúlyosabb a helyzet 377-re szökött fel a 100 ezer lakosra jutó aktív koronavírussal fertőzöttek száma, írja a Korrespondent.net.

A szeptember 28-i adatok alapján Ukrajna 23 régiójában még mindig nem enyhíthetnek a karanténkorlátozásokon. A helyzet Ternopil, Csernovic és Harkiv megyében a legkedvezőtlenebb.

Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium szerint a fővárosban, továbbá Vinnicja, Voliny, Dnyipropetrovszk, Doneck, Zsitomir, Kárpátalja, Zaporizzsja, Ivano-Frankivszk, Kijev, Luhanszk, Lemberg, Mikolajiv, Odessza, Rivne, Poltava, Szumi, Ternopil, Harkiv, Herszon, Hmelnickij, Cserkaszi, Csernovic és Csernyihiv megyék még nem állnak készen a szigorítások enyhítésére. A felsorolt területeken az elmúlt 14 napban a 100 személyre eső betegek száma jóval meghaladta a 40 főt. Kárpátalján jelenleg a 100 ezer főre eső betegek száma 78,2.

Mindössze egyetlen régió, Kirovohrad megye áll készen a karantén enyhítésére itt átlagosan 18,1 a 100 ezer főre jutó koronavírusos esetek száma.

Ma reggelre 2671 új koronavírus fertőzöttet azonosítottak, közölte egészségügyi minisztérium. Ezzel a járvány kitörése óta több mint 201 ezer beteget azonosítottak. Kárpátalján hétfőn reggelre 22 páciensnél mutatták ki a fertőzést, ezzel 9654-re nőtt a járvány kezdete óta azonosított esetek száma.

Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó