Milliárdos bevétel a határon

A kárpátaljai vámhivatal 2020 szeptemberében egymilliárd hrivnyát juttatott az állami költségvetésbe.

2019-ben az átlagos havi bevétel 632,9 millió hrivnya volt. Az idén január és szeptember között a vámhatóság összesen több mint 5,3 milliárd hrivnyát utalt át a büdzsébe.
A vámokból és bevételekből származó összeg növekedése az összehangolt és konstruktív együttműködésnek köszönhető, a megyei közigazgatás vezetése, a rendvédelmi szervek és az üzleti képviselők részéről.

Olekszij Petrov megyevezető egyik fő feladatának tekinti a határon zajló csempészet elleni küzdelemet – számolt be a zakarpattya.net.ua az Állami Vámhivatal kárpátaljai vámszolgálatának hírére hivatkozva.

Korábban írtunk arról, hogy Csapon a vámeljárás módosítása ellen tiltakozó fuvarozók órákig blokkolták a határforgalmat az egyetlen nyitva maradt átkelőhelyen. 

A történet előzménye, hogy Olekszij Petrov, a megye új kormányzója kiadott egy rendeletet, miszerint a titkosszolgálat, a határőrség és a vámhivatal munkatársaiból mobilcsoportok alakulnak, melyek feladata alaposan megvizsgálni az országba hazaérkező vendégmunkások poggyászait és különösen a kisbuszok sofőrjei által szállított csomagok tartalmát, amit elviekben a kint dolgozó ukrán állampolgárok küldenek haza családtagjaiknak.

Olvasóinkat megkérdeztük, hogy szerintük mi zajlik a határárkelőn? 

Augusztusban 778 millió hrivnya volt a megyei vámhivatal havi teljesítménye.

Az új vámparancsnokot májusban nevezték ki.

Forrás:
KISZó
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó