Idegenben szerzett pontot a Minaji FC, hazai pályán folytatta menetelését az Ungvári FC

A Minaji FC az Ingulec Petrove vendégeként szerezte meg első idegenbeli pontját az ukrán élvonalban. Vaszil Kobin együttese hiába szerzett korán vezetést, végül döntetlent hozott az újoncok csatája. Zsinórban ötödik győzelmét aratta az Ungvári FC az ukrán labdarúgó harmadosztályban. Az Ung-partiak újabb sikerét a gárda kulcsembere, Pukánics Adrián biztosította be egy duplával.

A Minaji FC jól kezdte az újoncok párharcát, a 9. percben büntetővel szerzett vezetést. A tizenegyest Anatolij Nurijev harcolta ki és értékesítette. A vendéglátók büntetőből egyenlíteni tudtak a félidő vége előtt. A második játékrész elején megfogyatkoztak a minajiak, Vaszil Pinyasko egy durva belépő után megkapta a második sárga lapját, így piros lappal az öltözőbe kényszerült. Emberelőnyben játszhatott az Ingulec, ám nem tudott élni a lehetőséggel, így a Minaji FC a harmadik idegenbeli mérkőzésén megszerezte első pontját. A tabellán jelenleg a 11. helyet foglalja el Vaszil Kobin csapata, csupán három ponttal vannak lemaradva a 6. helytől. A következő fordulóban, két hét múlva  a Mariupolt fogadja a kárpátaljai csapat.

A listavezető Dinamo Kijev és a címvédő Sahtar Doneck is döntetlent játszott a hétvégi játéknapon.

Az ukrán Premier Liga 5. fordulójának eredményei: Dnyipro–Vorszkla Poltava 2–2, Ruh–FK Lviv 0–0, Ingulec Petrove–Minaji FC 1–1, Olimpik Doneck–Olekszandrija 3–2, Deszna–Sahtar Doneck 2–2, Dinamo Kijev–Zorja 1–1, Kolosz Kovalivka–Mariupol 1–0.

A második ligában szereplő Ungvári FC zárt kapuk mögött a Niva Vinnicát fogadta az Avangard-stadionban. A házigazdák a gól nélküli első félidő után a második játékrész 59. percben Pukánics Adrián góljával szereztek vezetést. Nem sokkal később ismét Pukánics volt eredményes, ezzel megduplázta csapata előnyét. A Niva a hajrában szépíteni tudott, de az egyenlítő gólt nem tudták megszerezni. Az ungvári alakulat ezzel továbbra is százszázalékos a bajnokságban, és tizenöt pontjával magabiztosan vezeti a tabellát a kilencpontos Pogyilja Hmelnickij előtt. Az ungváriak a következő fordulóban épp a Pogyilja vendégeként lépnek pályára.

Az ukrán harmadosztály 5. fordulójának eredményei: Epicentr–Csajka 1–1, Ungvári FC–Niva Vinnica 2–1, Bukovina–Pogyilja Hmelnickij 0–0, Dinaz–FK Kalus (elhalasztva), Obolony-2–FK Csernyihiv (elhalasztva), Voliny-2–Halicsi Kárpáti 0–2, Lembergi Kárpáti–Rubikon 1–2.

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó