Jelentős béremelést kaphatnak az óvodapedagógusok

Béremelésre számíthatnak jövőre az óvodai dolgozók. Ha megvalósul az oktatási minisztérium szándéka az óvodákban 8 és 11 ezer hrivnya között lehet majd keresni – közölte az Ukrinform hírügynökség.

A 2021-es költségvetési tervezet szerint két ütemben mintegy harminc százalékkal nőne az óvodai dolgozók keresete jövő évtől. Az oktatási minisztérium közleménye szerint 2021. január 1-től 20, júliustól további 8,3 százalékos béremelésre számíthatnak az óvodapedagógusok.

A bérfejlesztés után az óvodavezetők bére a mostani 9262 hrivnyáról jövő januártól 11 114 hrivnyára, júliustól 12 042 hrivnyára emelkedik.

Az óvodapedagógusok béremelésének mértéke a megszerzett képesítés fokától függ. Egy alacsonyan kvalifikált, pályakezdő óvodapedagógus jelenleg átlagosan havi 6,5 ezer hrivnyát keres, a bérfejlesztés után előbb 7 839, majd 8 494 hrivnyára emelkedik a keresete. A magasan kvalifikált óvónők bére januártól meghaladhatja a 11 ezer hrivnyát, júliustól pedig elérheti a 12 ezer hrivnyát. A zenepedagógusok bére hasonlóképpen alakul.

 

Korábban arról írtunk, hogy fokozatosan emelkedik a tanárok bére.

Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó