Kárpátaljára látogat Potápi Árpád János

Potápi

Kétnapos hivatalos látogatást tesz Kárpátalján Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Október 7-én egyebek mellett Ungváron, Perecsenyben és Nagybereznán, másnap pedig Tiszapéterfalván és Beregszászban ad át, valamint tekint meg a magyar kormány támogatásával megvalósult intézményeket. Szerdán például a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében megújuló Ungvári Harmónia Oktatási-Nevelési Központ ünnepélyes átadása történik meg, de ugyanezen program keretében újult meg a Perecsenyi Szivárvány Óvoda is, valamint a nagybereznai intézmény.

Október 8-án az államtitkár részt vesz az Egán Ede Szakképzési Centrum ünnepélyes tanévnyitóján a tiszapéterfalvai református templomban, majd a kárpátaljai magyar bázisiskola program keretében megújuló 4. számú Kossuth Lajos Középiskola épületének megtekintése szerepel a programban. Potápi Árpád János ezek után a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tetőterének ünnepélyes átadásán teszi tiszteletét, majd ajándékcsomagokat kézbesít a Szakma Sztár szakmai verseny kárpátaljai díjazottjai részére, valamint az Ortutay Elemér Görög katolikus Központ kollégiumi részének ünnepélyes átadásán is ott lesz.

Mint az ismert, szeptember elején az ukrán fél a koronavírus-járványra való hivatkozással megtagadta az államtitkár beutazását, aki a magyar kormány segítségével felújított Ungvári Dayka Gábor Középiskolába látogatott volna. Most ide is eljut.

Forrás:
KISZó
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó