Határátkelés: Magyarország továbbra is zöld

Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium minden pénteken frissíti a koronavírus-járvány szempontjából kockázatosnak minősített országok listáját. Október 9-i adatok alapján Magyarország továbbra is zöld besorolásban maradt. Erről az ukrán egészségügyi minisztérium hivatalos honlapján közzétett táblázatban is meggyőződhetnek. 

Ukrajna már két hete zöld zónának tekinti a szomszédos Magyarországot.

Emlékeztetőül: A zöld besorolás azt jelenti, hogy a Magyarországról Ukrajnába érkezőknek nem kell sem karanténba, sem önelszigetelésbe vonulniuk, vagy tesztekkel igazolniuk a fertőzés hiányát. Az egészségbiztosítás viszont továbbra is szükséges!

A beutazás feltétele, hogy olyan egészségbiztosítással rendelkezzenek, amely fedezi egy esetleges koronavírus fertőzés valamennyi (kezelési, elkülönítési, stb.) költségét.

Több olvasónk is az iránt érdeklődött szerkesztőségünkben, hogy a határátkelőkön mikortól lép érvénybe az egészségügyi tárca által péntekenként frissített besorolása. A kérdéssel kapcsolatban megkerestük Olena Tracsukot, az Ukrán Állami Határőrszolgálat (DPSZU) csapi határőregységének sajtószóvivőjét, akitől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a vonatkozó szabályokat azonnali hatállyal, vagyis a lista publikálásától alkalmazzák a határátkelőkön.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó