Kárpátalján 3,7 millió köbméter olcsóbb gázt vásároltak a fűtési szezonra

Több mint 2,5 ezer kárpátaljai fogyasztó vásárolt csökkentett áron gázt a fűtési szezonra, 44 százalékkal többen, mint az előző fűtési idényben– közölte Vikorija Tominec, a Zakarpathaz Zbut igazgatója.

A „Te energiahatékonyságod” néven indított akció szeptember 30-án zárult. Szeptember 1. és 15. között 4,99 hrivnya, szeptember 16. és 30. között pedig 5,49 hrivnya köbméterenkénti áron korlátlan mennyiségben lehetett gázt vásárolni. Az akció keretében összesen 3,7 millió köbméter gázt fizettek ki előre, 18,2 millió hrivnya értékben, ez családonként átlagosan 1500 köbmétert jelent.

Vikorija Tominec rámutatott, hogy az akció iránt egyre nagyobb az érdeklődés, ugyanis míg tavaly 1739, az idén már 2505 háztartás élt a program nyújtotta kedvezménnyel.

Az akciós áron előre kiegyenlített gázt 2020. október 1-je és 2021. március 31-e között lehet felhasználni, ami azt jelenti, hogy csak a gázszállítási díjért kell fizetniük az érintett háztartásoknak. Amennyiben az előre megvásárolt mennyiséget előbb elhasználja a fogyasztó, abban az esetben az aktuális áron jut hozzá a gázhoz.

Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó