Mindenhol maguk döntik el, lesz-e távoktatás

Ukrajna Oktatási és Tudományos Minisztériuma a héten az összes iskolának azt javasolta, hozzák előrébb az őszi szünetet, és függesszék fel a tanítást október 30-ig.

Mint arról beszámoltunk, a szakiskolák és felsőoktatási intézmények számára pedig távoktatást javasolnak az október 15 és november 15 közötti időszakra. A diákoknak ki lenne költözni a kollégiumokból is. Viktor Ljasko országos tisztifőorvos szerint az iskolák sorsára még visszatérnek október 30.-a után. Az óvodák a megszokott rendben működnek. 

Spenik Sándor, az Ungvári Nemzeti Egyetem Ukrán–Magyar Oktatási és Tudományos Intézetének igazgatója lapunknak elmondta, szerda munkaszüneti nap, csütörtökön és pénteken pedig digitális formában zajlik náluk az oktatás.

A hét végéig az egyetem vezetőségével megbeszélik, hogy áttérnek-e a távoktatásra vagy sem.

Mivel a helyi önkormányzatok is egyedül döntik el, hogy az iskolák mikor mennek őszi szünetre és milyen oktatási formát választanak, senkit sem kényszerítenek távoktatásra. 

Beregszászban úgy döntöttek, a város iskolái tartják magukat a korábban meghatározott tervhez, és csak október 26-tól mennek egy hét szünidőre – mondta el lapunknak Babják Edit.

A Beregszászi Városi Tanács Oktatási Osztályának vezetője hozzátette, keddi tanácskozáson jutottak arra a megállapításra, hogy a hagyományos módon folyik tovább a tanítás. A távoktatás kérdésének megvitatása akkor kerül napirendre a városban, ha emelkedik a fertőzöttek száma.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó