Hátrahagyták a csempészáruval megpakolt autót és elmenekültek

A csempészek személygépkocsija húszmillió forintot meghaladó értékű dohányáruval volt dugig pakolva. A rendőrök az autót a Tiszabecs–Tiszaújlak határátkelőtől nem messze találták meg.

A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség munkatársai két őrizetlenül hátrahagyott személygépkocsit vizsgáltak át a magyarországi Csaholc és Sonkád települések közelében október 14-én. A rendőrök mindkét gépkocsiban nagy mennyiségű, magyar adó- és zárjegy nélküli, feltehetően árucsempészetből származó cigarettát találtak.

Sonkádon intézkedtek a kölcsei rendőrök egy személygépkocsival közlekedő járművezetővel szemben, akinek utasa megegyezett azzal a férfival, akinek személyes okmányait megtalálták az egyik őrizetlenül hagyott, jövedéki termékkel megrakott gépkocsiban.

A rendőrök a 46 éves férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a határrendészeti kirendeltségre, ahol a húszmillió forintot meghaladó értékű dohányáruval együtt átadták az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak, írja a police.hu.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó