Nyilvános Zelenszkij „ötöse”

Immár ismert, mi az az öt fontos kérdés, melyben az államfő a polgárok véleményére kíváncsi. A korrespondent.net azt is megjegyzi, hogy a jövőben Volodimir Zelenszkij rendszeresen tartana „össznépi” konzultációt.

Korábban már ismert volt, hogy az elnök az korrupcióban bűnösnek találtak életfogytiglani szabadságvesztéssel való büntetéséről, és Donbász szabad gazdasági övezetté nyilvánításáról kíván egyeztetni az országgal október 25-én, a helyhatósági választásokkal egy időben.

Ось три фінальні запитання з опитування:Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300? Чи підтримуєш ти легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом? Підтримуєш їх? Тоді приходь 25 жовтня на дільницю та дай нам знати твою думку!А в коментарях під цим відео можеш пропонувати запитання для наступних опитувань. Адже їхнє вирішення залежить саме від тебе!

Közzétette: Володимир Зеленський – 2020. október 15., csütörtök

Íme az  újabb három téma:

  • Szükséges-e a parlamenti képviselők számának 300-ra csökkentése?
  • Támogatja-e az orvosi kannabisz legalizálását súlyos betegek fájdalmainak enyhítése céljából?
  • Szükség van-e arra, hogy Ukrajna nemzetközi szinten vesse fel a Budapesti Memorandumban foglalt biztonsági garanciák kérdését?

(A Budapesti Memorandum biztonsági garanciái Ukrajna, Belarusz és Kazahsztán területi integritását vagy politikai függetlenségét érintő fenyegetés, illetve erőszak alkalmazása esetére vonatkoznak. Ukrajna ennek eredményeként 1994 és 1996 között leszerelte a világon a harmadik legnagyobbnak számító nukleáris fegyverarzenálját.

A 2014-es krími krízishelyzet kitörésekor az Egyesült Államok jelezte, hogy az orosz beavatkozás az Ukrajnának adott garanciákat szabályozó Budapesti Memorandum megszegésének minősül, és egyértelműen sérti Ukrajna szuverenitását és területi integritását.)

Zelenszkij szerint a politikusok azért kritizálják az össznépi kérdőívet, mert félnek az ukránok véleményétől.

Az elnök szerint mindenkit meggyőznek arról, hogy „az ukránok hülyék, műveletlenek, és ne adj Isten valamit kérdezni tőlük.” – idézi a korrespondent.net.

Az államfő szerint a politikusok nagyon félnek, mert ha a demokrácia valóban működésbe lép, akkor rájuk már nem lesz szükség.

Zelenszkij megjegyezte, hogy a jövőben rendszeresen fognak végezni efféle felméréseket, havonta vagy akár hetente.

 

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó