Különdíjat nyert az Ungvidék íze a Magyarország étele döntőjén

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Pásztornyicki László és segítője, aki egyben a felesége is Mondok Bernadett Gasztronómiai különdíjat nyert a Felcsúton megrendezett Magyarország étele szakácsversenyen az Ungvidék íze (paprikával, sonkával göngyölt sertés, vargánya mártással, túrós-kapros burgonyával) fantázianevű ételkölteményével. A Kristály kanál nevű csapat Kárpátalját képviselte a rangos megmérettetésen.

– Óriási élmény és kihívás volt számunkra ez a verseny – kezdte Pásztornyicki László, akit telefonon értünk el. – Két nappal korábban utaztunk ki a verseny helyszínére, amelyben nagy segítségünkre volt Buhajla József ungvári főkonzulnak. Ott szereztük be az ételünk alapanyagait, valamint megismerkedtünk a helyszínnel és a versenyhez kialakított konyhával. Nagyon szívélyes fogadtatásban volt részünk. Két és fél óránk volt arra, hogy elkészítsük és nyolc adagban kitálaljuk az ételt, amit egy erre az alkalomra gyártott tányérokra kellett szervírozni. Hét tányért vittünk a zsűri elé, egy pedig a fotózásra készült, emellett a vendégeknek falatkák formájában is fel kellett tálalnunk a versenyételt.

Az étteremtulajdonos elmondta, nemcsak az ételt, hanem a konyhai munkát is értékelte a zsűri. Mind a 12 döntős csapat munkáját figyelték, az összhangot és a különböző konyhai folyamatokat is figyelembe vették.

– Mindent a tervek szerint sikerült elkészítenünk – fogalmazott Pásztornyicki László. – Még a dobogós helyezettek megnevezése előtt osztották ki a különdíjakat, és ugyancsak meglepett minket, hogy mi kaptuk a Gasztronómiai különdíjat. Óriási elismerése ez a munkánknak, és büszkeséggel tölt el minket az is, hogy egész Kárpátalját képviselhettük a versenyen. Nagyon erős mezőny volt, nívós séfek mérettették itt meg magukat, ami igazán felértékeli ezt az elismerést.

A kárpátaljai séf kiemelte, az volt a koncepció, hogy olyan alapanyagokat használjanak fel a megálmodott ételhez, amelyek Kárpátalján könnyen beszerezhetők. Ezért esett a választás sertéshúsra, a vargányára, a tehéntúróra és a burgonyára. Az Ungvidék íze hamarosan felkerül a szürtei Italia Snack & Pizza étterem étlapjára is. Aki szeretné majd megkóstolni a díjnyertes fogást, az megteheti az étteremben.

„Nagyon szeretnénk jövőre is elindulni a szakácsversenyen, természetesen a cél a dobogós hely megszerzése lesz” – zárta gondolatait az étteremtulajdonos.

A harmadik alkalommal meghirdetett Magyarország étele élőmunkás melegkonyhai szakácsverseny témájául idén a nemzeti összetartozást választották és kötelező volt a piros, fehér és zöld színű alapanyagok. A versenyen 5 ország 12 csapata mérte össze tudását, küzdött a rangos címért és elismerésért. A rangos megmérettetésen részt vevőknek maximum öt elemből álló innovatív, de populáris ételt kellett elkészíteniük, ahol elvárás volt, hogy az étel a legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is kivitelezhető legyen és értékesítési szempontból is megfeleljen a magyar igényeknek.

https://www.facebook.com/magyarorszagetele/videos/3861041130614689/

Kapcsolódó írásunk:

Ungvidék íze a Magyarország étele 2020 szakácsversenyen

Forrás:
KISZó/Szabó Sándor
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó