Az ukránok többségére nem jellemző a gyakori munkahelyváltás

Az elmúlt 10 év adatai alapján az ukrán munkaerőpiacon a legalacsonyabb a természetes munkaerő-vándorlás – tette közzé a Livij Bereg kiadvány a GRC toborzási ügynökség és a KPMG Ukraine tanácsadó cég által készített tanulmányra hivatkozva.

Eszerint a munkaadók 71 százalékának a karantén alatt is sikerült fenntartania a dolgozók cseréjének megengedett mértékét.

A kutatásból az is kiderül, hogy megnőtt a kereslet a futárok, sofőrök és logisztikusok iránt. Informatikai szakemberekért 125 százalékos igény mutatkozott.

A betöltetlen IT-álláshelyek száma 21 százalékkal meghaladta a járvány kezdetén mért mutatókat. A legnépszerűbbnek a digitális marketingszakember, a PPC-specialista, az IOS-fejlesztő, a HTML elrendezés-tervező, a projekt- és SMM-menedzser, illetve a SEO-szakember pozíciók bizonyultak.

A vesztegzár csúcspontján az üresedések száma a szállodai és éttermi szektorban a karantén előtti arány mindössze 17 százaléka volt, a kiskereskedelmi ágazatban 37-40 százalék. Jelenleg ez a mutató 64-84%, illetve 80-101%.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó