Hatalmas olajfolt úszott az Ungon – VIDEÓ

Szerdán délután tetemes mennyiségű olaj úszott az Ungon Ungvárnál, derült ki abból a videóból, amit egy helyi lakos készített a gyalogos hídnál, a belvárosi részen.

Egyelőre csak találgatások vannak arról, hol és hogyan kerülhetett a folyóba az ismeretlen eredetű masszív olajfolttal. Olyan verzió is napvilágot látott, hogy nem olaj, hanem benzin, vagy valamilyen vegyi anyag kerülhetett az Ungba.

A városi tanács a megyei katasztrófa-elhárítási főosztályhoz fordult az esettel kapcsolatban, azt ígérték, amint megérkezik a válaszuk tájékoztatják a lakosságot a szennyezés hátteréről.

Oleg Kiszil, a tiszai vízügyi igazgatóság vezetője a közszolgálati televízió kárpátaljai megyei kirendeltségének megkeresésére azt közölte, hogy a folyóból vett minták elemzése még tart. Minden valószínűség szerint gázolaj kerülhetett a folyóba, rámutatott arra, hogy ennek az üzemanyagfajtának az az egyik tulajdonsága, hogy kis mennyiség esetén is nagy vízfelületet borít be. Bár még tart a vizsgálat a szakember állítása szerint nem történ katasztrofális környezetszennyezés, ugyanakkor még nem tudni, milyen következményei lehetnek az olajfoltnak a folyó élővilágára.

Post Author: KISZó