„…Megfontoltan, becsületesen szeretném végezni a munkámat”

Medve Ágnes energikus ifjú hölgy úgy döntött, megméretteti magát az idei önkormányzati választásokon. A Beregszászi kistérség képviselő-testületébe szeretne bekerülni. Ági tanulmányait a helyi 1. számú ukrán nyelvű középiskolában kezdte, majd nyolcadik után a 4. Számú Kossuth Lajos Középiskolában tanult tovább, ott is érettségizett 2018-ban. Mindkét tanintézményben kivette részét a rendezvények megszervezéséből, azok lebonyolításából.

– Jelenleg hol tanulsz? – érdeklődtünk a fiatal képviselőjelölttől.

– A szüleim kiskorom óta orvosi egyetemre készítettek, korábban nekem is nagy vágyam volt, hogy orvos legyek, de meggondoltam magam, és a politológiát választottam. Anyukámék meg is lepődtek a döntésemen, de tiszteletben tartották, és mindenben támogattak. Érettségi után felvételt nyertem a Debreceni Egyetem bölcsészettudományi karára, politikatudományt tanulok, szeptemberben kezdtem a harmadik évfolyamot.

Sokszor, sokan mondják, hogy ez nem lánynak való, de én egyáltalán nem bántam meg, hogy nem az orvosira mentem, ugyanis mintha nekem lett volna kitalálva a politológia, nagyon szeretem.

A tanárok jól magyaráznak, s ez még érdekesebbé teszik az egészet. A csoporttársaim mindannyian nálam idősebb férfiak. Az elején a tanárok mellett picit ők is elcsodálkoztak, hogy ezt választottam, de hamar megszokták a jelenlétemet. Ez az utolsó évem, most írom a szakdolgozatomat, majd a mesterin szeretnék tovább tanulni, és aztán, ha minden jól megy, a doktorit is el akarom végezni.

– Az, hogy indulsz a választásokon, arra enged következtetni, hogy nincs szándékodban elköltözni innen.

– Eszembe sem jut Beregszászból elköltözni, ez az otthonom, itt van a családom, a barátaim. Tele vagyok álmokkal, célokkal, ötletekkel, amelyeket a megalakult kistérségben meg szeretnék valósítani.

Arra vágyom, hogy egy olyan csapatnak lehessek a tagja, amely szebbé, korszerűbbé, komfortossá akarja tenni a városunkat.

Számomra fontos, hogy a velem egykorúak is itthon maradjanak, itthon tervezzék a jövőjüket.

Mi az, ami még fontos számodra?

– Sok minden. Gyermekkorom óta igyekszem aktív részt vállalni Beregszász társadalmi életében, szem előtt tartom kis közösségünk érdekeit. Többször is részt vettem a szilárd háztartási hulladék összeszedésében, szemétmentessé téve ezzel a város több utcáját. S talán arra vagyok a legbüszkébb, hogy a közelmúltban önkéntesen tudtam segíteni a nehéz anyagi helyzetben lévő beregszászi lakosokon élelmiszercsomagok formájában. Sokak szerint ezek nem nagy fajsúlyú dolgok, nekem viszont fontosak. És számomra az sem mellékes, hogy ezek a dolgok nagyban elősegítették a személyiségem fejlődését.

– Nagyon fiatal vagy, a komoly dolgok mellett fontos a kikapcsolódás is. Mi a hobbid?

– Nagyon szeretek sportolni, túrázni, hegyet, dombot mászni, sokszor felmegyek a beregszászi kereszthez. A sporttal a stresszt vezetem le. De ha csak pihenni, kikapcsolódni akarok, akkor sétálok egyet a kiskutyámmal, zenét hallgatok vagy biciklizem. Egy-egy fárasztó munkanap után ez nagyon jólesik.

– Tehát dolgozol?

– Igen, a szüleim által irányított Szakura szépségszalonban adminisztrátorként dolgozom, nagyon jól érzem magam a csajok között. Szeretek társaságban lenni, széles baráti köröm van. Rájuk mindenben számíthatok. Amellett, hogy együtt szoktunk bulizni, szórakozni, sátorozni vagy sütni-főzni, a mostani célom elérésében is támogatnak. Fiatalos lendülettel, megfontoltan, becsületesen szeretném végezni a munkámat, képviselni a Beregszászi kistérség lakosságát, fiatalságát, mint a térség legfiatalabb képviselője.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó