Hétfőtől egész Kárpátalja a narancs zónában találja magát

A technogén-ökológiabiztonsági és rendkívüli helyzetek bizottságának döntése értelmében október 26-tól egész Kárpátalja a narancs zónába kerül. A pénteken hozott döntés 14 napig van érvényben.

Egyetlen régiót, a Perecsenyi járást pedig, a legveszélyeztetettebb, vörös zónába sorolták a megyében

Az országban gyakorlatilag három megye maradt – Kijev, Kirovográd és Herszon –, amelyek néhány járása zöld maradhatott, Ukrajna nagyobb részét ugyancsak narancs színnel jelölik a járványügyi térképen.

Hétfőtől két hétig vörösre vált több megyeszékhely is, így Csernyihiv, Csernyivci, Hmelnyick, Harkiv, Ternopil, Szumi, Rivne, Poltava, Mikolajiv és Ivano-Frankivszk is.

Az előírások értelmében a zöld zónákban maximum 50, sárgában maximum 30, narancssárgában legfeljebb 20 fős kulturális, sport-, szociális, vallási és egyéb rendezvények lebonyolítását engedélyezik.

Két héttel ezelőtt még volt zöld zóna is a megyében, mostanra azonban egyre súlyosabb a helyzet a koronavírus-járvány terjedését tekintve.

Kárpátalján rekordszámú beteget regisztráltak egy nap alatt. Péntekre 256 újabb koronavírusos fertőzöttet vettek nyilvántartásba, egy nap alatt 3 ember halálát írták a COVID-19 számlájára.

Korábban írtunk arról, hogy több vörös zóna is tiltakozik a szigorítások ellen. 

Post Author: KISZó