Lehet jönni! Ukrajna továbbra is ,,zöld zónába” sorolta Magyarországot

Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium minden pénteken frissíti a koronavírus-járvány szempontjából kockázatosnak minősített országok listáját. Október elejétől Magyarország folyamatosan a zöld besorolásban maradt, de sokakban felmerültek aggályok, hogy a hétvégi önkormányzati választások előestéjén kellemetlen meglepetésre készülhetünk. Azonban nem, karantén nélkül beléptetik a Magyarországról érkezőket! Erről az ukrán egészségügyi minisztérium hivatalos honlapján közzétett táblázatból is meggyőződhetünk.

Emlékeztetőül: A zöld besorolás azt jelenti, hogy a Magyarországról Ukrajnába érkezőknek nem kell sem karanténba, sem önelszigetelésbe vonulniuk, vagy tesztekkel igazolniuk a fertőzés hiányát. Az egészségbiztosítás viszont továbbra is szükséges!

A beutazás feltétele, hogy olyan egészségbiztosítással rendelkezzenek, amely fedezi egy esetleges koronavírus fertőzés valamennyi (kezelési, elkülönítési, stb.) költségét.

Korábban több olvasónk is az iránt érdeklődött szerkesztőségünkben, hogy a határátkelőkön mikortól lép érvénybe az egészségügyi tárca által péntekenként frissített besorolás. A kérdésre Olena Tracsuktól, az Ukrán Állami Határőrszolgálat (DPSZU) csapi határőregységének sajtószóvivőjétől kaptunk választ – itt olvasható.

Ahogy arról korábban beszámoltunk az ukrajnai helyhatósági választásokkal kapcsolatban a magyar hatóságok biztosítják a karanténmentes beutazás lehetőségét Magyarország területére 2020. október 25-én vasárnap reggel 7 órától október 26-án, hétfőn 09.00 óráig a járványügyi beutazási korlátozások alkalmazása nélkül azok számára, akik részt vesznek a most vasárnapi ukrajnai helyhatósági választásokon.

Megnyílt a Kaszony‒Barabás határátkelőhely

Post Author: KISZó