Távoktatás: az ukránok 67%-a negatívan viszonyul hozzá

Az emberek kétharmada teljesen negatívan vagy inkább negatívan, mint pozitívan viszonyul a távoktatáshoz. Ez derül ki a New Image Marketing Group társaság felméréséből, amit október 13-15 között készítettek 867 ember megkérdezésével.

Harminc százalék abszolút negatívan áll a távoktatáshoz, harminchét százalék pedig inkább negatívnak ítéli. A megkérdezettek mindössze 8 %-a adott pozitív értékelést a távoktatásról, továbbá 25 % válaszolta azt, hogy inkább pozitívan viszonyul a digitális oktatáshoz, írja az osvita.ua.

A távoktatást negatívan értékelők abszolút többsége a gyerekek tudásszintjének csökkenésére panaszkodik.

A válaszadók több mint fele arról számolt be, hogy a tanárok nem tudják hatásosan és teljesértékűen megszervezni a távórát.

Emellett azt is megjegyezték, hogy a gyerekek a távoktatás során nem tudnak szocializálódni és beszélgetni a csoporttársaikkal.

Az ukránok 66 százaléka ellenezte az oktatási intézmények látogatásának teljes tilalmát.

A válaszadók 63 százaléka teljesen, vagy inkább elégedett a karantén-előírások betartásával az iskolákban (lázmérés, fertőtlenítés stb.)

Mint arról korábban beszámoltunk, a szünidő után az is elképzelhető, hogy csak az alsó osztályosoknak engedik az iskolába járást, a felsősök áttérnek a távoktatásra.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó