A pangás idején sem tétlenkedtek

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) számos programot szervezett Kárpátalja-szerte. 2020-ban az egyesület rendezvényeinek nagy része is elmaradt. Ám ők optimisták és gondolnak a jövőre. A közösség tagjai a nemrég átadott beregszászi Ortutay Elemér Görög Katolikus Szakkollégiumban azért gyűltek össze, hogy összeállítsák a 2021-es év programjainak tervezetét.

– Nem új keletű, hogy év vége felé próbáljuk megtervezni a következő esztendőt. Korábban csak az elnökség tette ezt, most viszont bárki jelentkezhetett, így jó néhányan összegyűltünk Kárpátalja számos településéről – tudtuk meg Tarpai Józseftől, a KMNE elnökétől.

A tagok kisebb csoportokban ötleteltek, mindenkinek volt valami jó gondolata – mi az, ami még nem volt, mely az a program, ami mindenkinek tetszene.

– Rendezvények szempontjából is nagyon rossz volt az idei év, de mi még néhány programot meg tudtunk rendezni kora tavasszal, majd következett úgy három hónap pangás. Ám akkor sem tétlenkedtünk, az önellátó család programunkat vittük, aztán nyáron sok rendezvényt tartottunk a Vadvölgy panzióban, persze kisebb csoportokban – fejtette ki a KMNE elnöke.

– Úgy gondoljuk, hogy a januári nagy rendezvényünket, a nagycsaládos napot nem tartjuk eg, hiszen az több száz fős szokott lenni. Hogy később mi lesz, nem tudjuk, de bízunk benne, hogy kilábalunk ebből a vírusos időszakból, és minden a régi kerékvágásba kerül. Egyelőre csak kisebb rendezvényekben és szabadtéri programokban gondolkodunk, mert úgy hisszük, azok működhetnek.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó