Babják Zoltán a győzelméről, új terveiről │KISZó-interjú

Babják Zoltán

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere hatalmas fölénnyel nyerte meg az új Beregszászi kistérség vezetői tisztéért zajló választásokat. Október 25-én 10 109-en szavaztak a magyarság közös jelöltjére a Vérke-parti városban, és a kistérséghez tartozó 14 településen. A Kárpáti Igaz Szó arra kérte a régi-új önkormányzati vezetőt, fejtse ki véleményét a választásokkal kapcsolatban, értékelje azt.

– Nem estünk túlzásokba a kampány ideje alatt, nem foglalkoztunk sokkal többet a választásokkal, mint a kitűzött feladatainkkal. Szerintem ezt az emberek látták, és tudták, hogy nem az a fontos, hogy ki milyen színekben fog tündökölni a választási kampány idején. A lakosságot nem lehet megvezetni, mindenki pontosan tudja, és figyelembe veszi, hogy mi történt az elmúlt hét év alatt a városban. A választások előtt előkerült új pártokat és új személyeket helyén tudták kezelni, világossá vált mindenki számára, hogy azok miért is indultak, talán kalandvágyból, vagy kihívásból. Az emberek tudták, hogy én azok közé tartozom, aki komolyan veszi a rá bízott feladatokat, amit ezúton is megköszönnék – fogalmazott Babják Zoltán.

– Mennyire lesz más egy kistérséget irányítani, mint magát csak Beregszászt?
– Nagyon hálás vagyok a csapatunknak, konstruktívan sikerült dolgoznunk, egyetlen olyan hibát sem követtünk el, amely veszélyeztette volna a választási kampányunk sikerét. Ezt a stratégiát szeretnénk tovább folytatni, de azt is figyelembe kell venni, hogy egy teljesen más méretarányú belépőnk van a 2021-es költségvetési évre. A Vérke-tisztításával kapcsolatos grandiózus bejelentés meg fogja változtatni a hétköznapjainkat, ugyanis az a munkacsoport, amelyik ennek a munkának a koordinálásával fog foglalkozni, számomra értékes lesz. Tudom, hogy rajtam kívül még nagyon sok ember szívének egy része a Vérke, még azoknak is, akiknek a települését nem szeli át.

– Milyen lendülettel vág neki az új kihívásoknak?
– Nagy érdeklődéssel várom az újonnan kialakult testület első ülését. Konstruktív és hatékony együttműködés keretein belül szeretnénk meghatározni, hogy kik lesznek az új tisztviselők, illetve a közösségi sztároszták, az elöljárók. Én abban vagyok érdekelt, hogy jól működő, jó szolgáltatásokat nyújtó kistérséget tudjunk létrehozni Beregszász központtal. Nekünk ehhez a választók megadták a bizalmat, úgy néz ki, hogy a 34 fős képviselői testület többségét a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség képviselői alakítják. De alá szeretném húzni, hogy én semmiképp nem zárkózom el a többi képviselőcsoporttal való együttműködéstől sem, ugyanis az a legfontosabb, hogy a kistérség hasznára váljon a közös munka.

Forrás:
KISZó/Hegedűs Csilla

Post Author: KISZó