Fradi–Dinamo: így értékeltek a mesterek

A szerda esti bravúros ferencvárosi pontszerzést követően a vezetőedzők sajtótájékoztatóján ott volt a KISZó Online helyszíni tudósítója is, aki most összefoglalja, mit mondtak a csapatok mesterei és főszereplői.

A Dinamo Kijev edzője, Mircea Lucescu szerint egyértelmű, hogy az első félidőben csapata dominált: “A második félidőben a szépítést követően a Fradi még bátrabban játszott, a kiállítás pedig megzavarta a terveinket és rosszabb is lett a játékunk, aminek meg is lett a következménye, a hazai csapat kiegyenlített. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy az erőviszonyok egyenlőek voltak, a Dinamo Kijev játékosai mint fizikailag, mint mentálisan fel voltak készülve a meccsre, kontrollálták a játékot.”

Lucescu a Ferencvárossal kapcsolatban kifejtette, hogy Rebrov nagyon jó munkát végzett, a csapat sokat fejlődött, európai szintű játékosok vannak a csapatban, de a mai mérkőzést a Dinamo Kijevnek kellett volna megnyernie.

Szerhij Rebrov a sajtótájékoztatón elégedett hangnemben nyilatkozott a játékosai teljesítményével kapcsolatban. Mint elmondta, az első félidőt elveszítették, de a második játékrészben sikerült javítani a hibákon és Tokmac szépítő gólja fontos lökést adott a csapatnak. Úgy gondolja, hogy mindenki elégedett lehet az egy ponttal.

Újságírói kérdésre – miszerint a félidőben milyen volt a hangulat, mik voltak a problémák, mit kért a játékosoktól – Rebrov elmondta, hogy nehezítette a helyzetet, hogy nagyon sok játékosnak a Ferencvárosnál nincs BL-tapasztalata, ellenben a Dinamo Kijevvel, aki egy nagyon erős ellenfél. Az első félidő hibáit sikerült kijavítani, a második félidőben agresszívan játszani, megfelelően kontrollálni a labdát.

Dibusz Dénes a Ferencváros kapusa is értékelte a mérkőzésen történteket és elmondta, hogy az első félidő sajnos nem úgy alakult, ahogy azt szerették volna. A csapat nem volt kellően agresszív, nem tudtak labdákat szerezni, az ellenfél játékát nem sikerült megbontani. A második félidőben megszerzett gól jót tett a csapatnak és talán a győzelem is meg lett volna, ha tovább tart a meccs.

A Ferencváros egy hét múlva a Puskás Arénában fogadja a Juventust. Az olasz csapat a csoportkör második fordulójában elveszített három pontot a Barcelonával szemben, így mondhatni győzelmi kényszerben lépnek majd pályára.

Balogh Zsolt

(Budapest–Ungvár)

Forrás:
KISZó/Fotók:Balogh Zsolt
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó