Újraszámolták a szavazatokat a Szürtei kistérségben

Újraszámolta a szavazatokat a territoriális választási bizottság Szürtében, de a rosszakaróknak nem sikerült megtámadni Puskár Árpád fölényes győzelmét a kistérségben.

Puskár Árpád, Szürte regnáló polgármestere lapunk kérdésére válaszolva elmondta, október 28-án délután 14 óra körül kezdődött a mindenki számára érthetetlen huzavona. A szürtei territoriális választási bizottság elnöke ugyanis a szavazólapok megszámlálása után hibákat vélt felfedezni azok hitelességében.

Többen az internetről értesültek a történésekről, ennek hatására az esemény helyszínére siettek, várva a végleges döntést.

Az előzetes választási eredmények alapján 2205 szavazattal az élen végző Puskár Árpád hozzátette, a helyi territoriális választási bizottság elnöke a szavazólapok színét, a tollvonások vastagságát és az ellenőrző lapok állítólagos hiányát kifogásolta.

‒ Az egész éjszaka zajló eseménysorozat alatt a bizottsági tagok egyikéhez mentőt kellett hívni, az elsősegélynyújtást követően pedig folytatódott a tortúra. Több ügyvéd fáradozott és dolgozik továbbra is a magyar eredmények megvédése mellett. Ezenkívül a televízió stábja is egész éjszaka jelen volt.

Mint kiderült, ezután Rát szavazólapjainak átszámolása következett volna, ám erre végül nem került sor.

A polgármester tájékoztatása szerint az október 29-én reggel 10 órakor ismert állapotok szerint a kistérségben elkészültek a megyei tanács eredményeinek jegyzőkönyvei, folyamatban van a járási tanácsról, a polgármesterről és a képviselőtestületről szóló jegyzőkönyvek kiállítása és hitelesítése.

 

Forrás:
KISZó/Fotók:Facebook

Post Author: KISZó