Hat forduló óta nyeretlen a Minaj

Mélyül a gödör az Ungvári FC háza táján

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában a Minaji FC gólnélküli döntetlent játszott hazai pályán a lembergi Ruhhal, a hazai gárda a végén közelebb állt a győzelemhez. A harmadosztályban szereplő Ungvári FC sima háromgólos vereséget szenvedett a vendég Kárpáti Halics csapatától. Így Volodimir Vaszjutik együttese a remek szezonrajt után a legutóbbi három fordulóban nyeretlen maradt, csupán egy pontot szerzett.

A nyugat-ukrajnai derbin Vaszil Kobin csapata szinte ugyanazzal a kezdővel állt fel, mint egy héttel korábban a Kolosz Kovalivka elleni mérkőzésen, ami 2–2-es eredménnyel zárult, pedig kétszer is vezettek a minajiak. Kapusposzton Konibolockijt Popovics váltotta. A hazai találkozókon megszokott nyílt, támadó szellemű játékkal rukkolt elő a vendéglátó. Nagyon aktív volt a zambiai légiós, Shemmy Mayembe, a szélső két ígéretes helyzetet is elpuskázott az első nyolc percben. A vendégek egyértelműen védekezésre rendezkedtek be, nehezen lehetett mögéjük kerülni. Az első játékrész második felére a középpályára tevődött át a játék, ugyanakkor a vendégeknek nem voltak éles helyzetei. Fordulás után sem változott a játék képe, egyik csapat sem találta a fogást a másikon. A csereként beálló Denisz Kozsanov új szint hozott a minajiak játékába, ő maga is több távoli lövéssel próbálkozott, de ezek vagy célt tévesztettek, vagy a vendégek kapusa védett. A hajrában Szakiv, Knis és Melicsenko előtt is adódott gólhelyzet, azonban a helyzetkihasználásuk minden esetben pocséknak bizonyult. A mérkőzés statisztikája alapján a Minaji FC megérdemelte volna a győzelmet, de ismételten csak egy döntetlenre futotta hazai pályán.

Hat pontjával a 11. helyen áll az egy meccsel kevesebbet játszó Minaji FC. A listavezető Dinamo Kijev hátrányból fordítva 2–1-es győzelmet aratott a Dnyipro felett, így 20 pontjával továbbra is vezeti a bajnokságot. Mindenképp meg kell említeni, hogy a kijeviek kapuját Buscsan és Bojko pozitív koronavírustesztje miatt a fővárosiak harmadik számú kapusa, a mindössze tizennyolc éves munkácsi születésű Ruszlan Nescseret védte. Az élen állók közül a Sahtar Doneck kiütéses győzelmet aratott a Mariupol felett, míg a Vorszkla Poltava nem kis meglepetésre 1–0-ás vereséget szenvedett a sereghajtó FK Lviv vendégeként, így a Sahtar és a Vorszkla helyet cserélt a tabellán, a lembergi gárda pedig elmozdult az utolsó helyről. A minajiak a következő fordulóban, november 7-én a Deszna vendégeként lépnek pályára.

Az Ukrán Premier Liga 8. fordulójának eredményei: Sahtar Doneck–Mariupol 4–1, Kolosz Kovalivka–Olimpik Doneck 1–2, Olekszandrija–Deszna 2–2, Dnyipro–Dinamo Kijev 1–2, Minaji FC–Ruh 0–0, FK Lviv–Vorszkla Poltava 1–0, Ingulec Petrovo–Zorja 1–1. A bajnokság állása: 1. Dinamo Kijev 20 pont, 2. Sahtar Doneck 16, 3. Vorszkla Poltava 15, 4. Deszna 13, 5. Olimpik Doneck 12, 6. Kolosz Kovalivka 12, 7. Mariupol 11, 8. Zorja 10, 9. Olekszandrija 10, 10. Dnyipro 8, 11. Minaji FC 6, 12. Ingulec Petrovo 6, 13. FK Lviv 4, 14. Ruh 3.

A Csernyihiv elleni mérkőzéshez hasonlóan a Kárpáti elleni találkozón is több alapemberét nélkülöznie kellett Volodimir Vaszjutiknak. Betegség miatt nem tudta vállalni a játékot Pukánics Adrián, Dmitro Szartina, Jurij Csonka és Vadim Ferencik. Ennek ellenére, az ungváriak szerezhettek volna vezetést a 35. percben. Előbb Vladiszlav Skinder, majd Denisz Szkotarenko is megszerezhette volna a vezetést az ungváriaknak, de mindkét helyzet kimaradt. A szünet előtt aztán formás támadás végén a vendégek szereztek vezetést.

A második félidő elején egyenlíthetett volna az Ungvár, Denisz Szkotarenko egyedül vihette a kapusra a labdát, de nem tudott túljárni a halóőr eszén, lövését a portás hárította. A 65. percben egy védelmi hiba után már kettővel mentek a vendégek, a 3–0-ás végeredményt a 76. percben állították be. Győzelmével a galíciai gárda feljött a tabella második helyére, míg az ungváriak a negyedik helyen tanyáznak. A fordulóból több mérkőzés is elmaradt. A következő fordulóban, november 13-án a Rubikon vendégeként lép pályára az Ungvári FC.

Az ukrán másodosztály 9. fordulójának eredményei: Ungvári FC–Halicsi Kárpáti 0–3, Niva Ternopil–FK Csernyihiv 2–0, Dinaz–Epicentr 1–2, Voliny–Csajka 1–4, Bukovina–Rubikon, Obolony-2–Lembergi Kárpáti, Pogyilja Hmelnickij–FK Kalus (elhalasztva).

Szabó Sándor

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó