Nyerteseink: mindene a foci és az olvasás

Váradi Ferenc jókedvű, jóindulatú és jóravaló ember benyomását kelti. Hagyományos tárgynyeremény-sorsolásunkon egy férfi borotválkozószettet nyert. Nem az első alkalom, hogy rámosolyog a szerencse, a hosszú évek alatt, amióta előfizeti lapunkat, már több ajándékot is hazavihetett.

Mezőkaszonyi olvasónk nagy focirajongó, és imád olvasni. Oda van a történelemért és földrajzért, iskolásként az oktatási intézmény könyvtárában található összes könyvet átlapozta. De mint mondta, alig várta, hogy befejezze az iskolát, mert már nagyon szeretett volna dolgozni. A 9. osztály után a középiskolát esti tagozaton fejezte be. Közben a beregszászi bútorgyárban kapott munkát.

– Húsz évet dolgoztam ott – mondja a hatvannégy éves férfi. – Volt két munkahelyi balesetem, 2004-től rokkantnyugdíjas vagyok. Kétszer is lezuhantam, egyszer a forgócsontom, aztán a térdem bánta. A bal lábam tíz centivel rövidebb.

– Amíg tehette, focizott.

– A labdarúgás a mindenem. Harminc éves koromig játszottam Kaszonyban. Mondhatni a sportnak köszönhetem a feleségemet is. Kupameccsekre jártunk annak idején, Ungváron töltöttünk egy hetet. Ott ismertem meg Ilikét. A feleségem Kincseshomokról származik. Két gyermekünk született. Mindketten Magyarországon élnek már. A fiamék két unokával ajándékoztak meg minket, a lányomék eggyel. Mikor mi látogatjuk meg őket, mikor ők minket. A karantén miatt ez most sokkal problémásabb, nagyon hiányoznak.

– Kettecskén töltik a mindennapokat.

– Jól elvagyunk. Azt nem is mondtam, hogy Bakuban szolgáltam. Megszakítás nélkül két évet töltöttem a katonaságban. Az idő alatt kitanultam szakácsnak is. Azóta is sütök-főzök otthon, amikor épp kedvem van, vagy a feleségem nem ér rá. Ketten vagyunk, azt főzünk, amit megkívánunk. Ilike 62 éves. Tíz évig volt a kaszonyi varroda vezetője, most varr. Én ugyanott őr vagyok, már 2008-tól.

– Régóta olvassa a Kárpáti Igaz Szót.

– Amióta csak az eszemet tudom, előfizetjük az újságot. Alig várom a csütörtököt, hogy átböngészhessem. Gratulálok a szerkesztőségnek, nagyon jó újság, minden van benne! Korábban egyéb magyar újságokat is gyűjtöttem. A mai napig ott lapul a padláson a Képes Sport. Iskolás koromban rengeteg rejtvényt fejtettem, sok könyvcsomagot nyertem. Tavaly is szerencsém volt a tárgynyeremény-sorsoláson.

Simon Rita

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó