Kézműveskedni mindenki szeret

Főleg a gyerekekhez állnak közel a különféle kézműves foglalkozások. Ezen elindulva szervezte meg az „Ismerd meg!” Ápold! Add tovább!” programsorozat harmadik alkalmát, a Haláborért Civil Szervezet a Halábori Református Egyházközséggel közösen.

A programnak a parókia adott otthont, melynek udvara hamar megtelt vidám és kíváncsi gyerekekkel. A csillogó szemű nebulók alig várták, hogy elkezdődjön a foglalkozás. A lányok hamar megtalálták a hozzájuk legközelebb álló foglalkozást. Gyönyörű babák készültek, melyeknek nevet is adtak. Nagyon szépek lettek a csuhéból kreált virágok, melyeknél olyan technikát alkalmaztak, mint több évtizeddel ezelőtt. Az ügyes kezű gyerekek fából készült lapokra közmondásokat, személyes üzeneteket vagy a programsorozat nevét írhatták fel pirográf technikával. Fakarikából nyakláncot is készíthettek maguknak, vagy akár kistestvérüknek az érdeklődők.

A hagyományt az aktualitással ötvözve a gyerekek maguk hímezték a maszkokat, amivel a fiúk is bátran próbálkoztak. A nagy munka közben mindenki kellőképpen megéhezett, így a paprikás krumpli igencsak kelendőnek bizonyult. Tóth Győző, a szervezet elnöke kiemelte, mennyire fontos megismerünk a hagyományainkat, és mindenkit arra buzdított, hogy otthon is alkalmazzák az itt megismert technikákat. Bátran próbálják ki a hímzést vagy a csuhéfonást, hiszen ha valamit jól akarunk csinálni, azt gyakorolnunk kell.

Az alkalom végén a sok gyerekek azt firtatták, mikor lesz a következő alkalom. A szervezők megígérték, ha a helyzet is megengedi, hamarosan folytatódnak a nagyszerű rendezvények.

KISZó-tudósítás

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó