Döntetlent játszott a magyar válogatott Szerbia ellen

Kalmár Zsolt szerezte az egyenlítő találatot • Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd(Ezt a cikket a Székelysport.ro-ról másolták: https://sport.szekelyhon.ro/labdarugas/dontetlennel-folytatta-a-magyar-valogatott#)

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este 1-1-es döntetlent játszott a vendég szerb csapattal a Nemzetek Ligája B divíziója 3. csoportjának 5. fordulójában.

Alaposan felforgatott kezdőcsapattal állt fel az Eb-re csütörtökön kijutott magyar válogatott, melynek színeiben most debütált Kecskés Ákos a védelem tengelyében. A kispadon az U21-es nemzeti csapat szövetségi edzője, Gera Zoltán irányított, mivel Marco Rossit követően segítője, az Izland ellen három napja meccselő Cosimo Inguscio pályaedző koronavírustesztje is pozitív lett.

Ugyan a magyar csapat kezdte aktívabban a találkozót, a vendégek szerezték meg a vezetést bő negyedóra játékot követően. A kapott gól nem szegte a magyarok kedvét, akik leginkább Szoboszlai Dominik révén próbálkoztak. Az egyenlítő gólt ugyanakkor Kalmár Zsolt szerezte egy gyönyörű összjáték végén a 39. percben.

A fordulást követően mintha egy fokozattal lejjebb kapcsoltak volna a csapatok, döcögős mezőnyjáték alakult ki, a kapuk nem forogtak veszélyben. A második félidő első helyzetére a 81. percig kellett várni, Jovic célt tévesztett, nem sokkal a rendes játékidő vége előtt pedig Dibusz Dénesnek kellett nagyot védenie.

A magyar együttes ezzel biztosította bennmaradását a második osztályban, és pontszámban utolérte a kvartettben éllovas oroszokat. A magyar válogatott a szerdai záró fordulóban Törökországot fogadja a Puskás Arénában, és még a feljutást jelentő első helyet is megszerezheti. Oroszország Szerbiában lép pályára. Mivel az oroszok nyertek Budapesten a magyarok ellen, a moszkvai találkozója pedig döntetlen lett a két együttesnek, az egymás elleni eredmények alapján jobban állnak az oroszok pontegyenlőség esetén. Ezért a magyarok csak akkor juthatnak fel az A divízióba, ha az utolsó játéknapon több pontot szereznek az oroszoknál.

Forrás:
KISZó/MTI
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó