Bérbe vehető állami tulajdonú ingatlanok

ingatlanhitel ukrajnában

Az állami vagyon bérbevétele egyre nagyobb méreteket ölt. Az Ukrán Állami Vagyonkezelő Alap naponta hirdeti az újabbnál újabb bérleti lehetőségeket.

A ProZorro internetes felületen kínálják a 2-10 négyzetméteres, egy kávéautomata elhelyezésére alkalmas helyiségek, valamint a több tízezer négyzetméteres komplexumok bérleti lehetőségeit.
Jelenleg több mint 5 ezer létesítményt hirdetnek. A kínálat éttermekre, raktárokra, kazánházakra, beépíthető tetőterekre, és akár repülőtéri óriáspavilonokra is kiterjed.
Az ilyen típusú szerződések száma mára már meghaladta a 11 ezret. A hatalmas érdeklődés annak tudható be, hogy az árverés lebonyolítása egyszerű és átlátható, ahol minden érdeklődő egyenlő lehetőségekkel indul.

A győztes 5 éves időszakra köthet bérleti szerződést, mely időszak alatt a bérleti díj nem változik.

A meghatározott idő lejárta után ez árverés nélkül további 5 évre meghosszabbítható az előzőleg meghatározott feltételek mellett.

A bérbe vett objektum hasznosítását az állam nem befolyásolja, arról a bérlő belátása szerint dönthet, kivéve a szociális és kulturális rendeltetésű épületeket, melyek kizárólag eredeti funkciójuk szerint működtethetőek.

Számos információs csatornán keresztül hozzájuthatunk az aktuális információkhoz. Az állami vagyonkezelő minden hét elején hírlevelet készít, amely tartalmazza a megjelenés napjától számított következő 2-3 hét összes tervezett aukcióját.

Ezek szabadon elérhetők az Alap honlapján (Tevékenység→Bérlés→Hírlevél: Állami tulajdon bérbeadása).

Minden egyes bérleti tétel saját linkkel rendelkezik, mely közvetlenül a ProZorro aukciós oldalára vezet. Ezáltal a potenciális bérlők könnyen megtalálhatják a rendszerben a számukra érdekes és releváns árveréseket, ahová azonnal regisztrálhatnak.

Ezenkívül feliratkozhat ingyenes hírlevélre, heti e-maileket kaphat naprakész információkkal az állami tulajdonú ingatlanok bérbeadásának már meghirdetett aukcióiról.
Fontos kommunikációs csatorna a Facebook. Minden regionális fiók saját közösségi oldallal rendelkezik.

A közeljövőben az Alap egy online portál elindítását tervezi, ami tartalmazza majd a szabadon bérelhető állami tulajdonú ingatlanok adatbázisát, a szükséges információkat, illetve linkeket.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó