Nem kímélte a rendőrtisztet

Ungváron a Zanykovecka utca egyik tömbházának lakója telefonált a rendőrségre, mert betörtek az otthonába. Roman F. körzeti megbízott az akciócsoportot megelőzve ért a helyszínre. A rendőrhadnagy a sértettel ment fel a lakásba, ahol még bent tartózkodott az elkövető. Amikor a tulajdonos kinyitotta az ajtót, a betörő megpróbált kisurranni. A hadnagy azonban útját állta.

Heves dulakodás kezdődött. A bűnöző markos legénynek bizonyult, de F. sem papírból készült. A verekedők egy emeletnyit gurultak a lépcsőkön. A rablónak ekkor sikerült felülkerekedni és kiszabadította magát a rendőr karjai közül. Kimenekült az udvarra, ahol fegyvert rántott, szembe fordult a bejárattal, és rálőtt üldözőjére. A lövedék pár centivel a bal szeme alatt az arcán találta el a hadnagyot. Ám az sebesülten is tovább hajszolta az elkövetőt, akit néhány járókelő segítségével sikerült megbilincselni.

A meglőtt közeget kórházba szállították, sérülése szerencsére nem volt súlyos. Az őrizetbe vett 36 éves ungvári férfiról kiderült, hasonló bűncselekményekért már többször megjárta a börtönöket. Ezúttal betöréses rablás és hivatalos személy elleni fegyveres erőszak miatt fogják bíróság elé állítani. A bűnlajstroma azonban bővül, ugyanis más bűncselekmények elkövetésével is meggyanúsították.

A főnyomozó tájékoztatója szerint a napokban lefüleltek egy háromfős ungvári bandát, amely a megyeszékhelyen tömbházak földszinti lakásaiba tört be és legkevesebb kéttucat eset van a számláján…

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó