A frászt hozták az emberekre a gyakorlatozó katonák Kárpátalján

A munkácsi 128. számú gépesített hegyivadász dandár egységei különleges műveleti gyakorlatot tartottak a munkácsi járás több településén november 16-20 között, a képességek helyreállítása érdekében – jelentette a kárpátaljai dandár hivatalos Facebook-oldalán.

A közlemény szerint a csapatok reakciósebességének növelését és együttműködési képességük fejlesztését célzó hadgyakorlat során, többek között járőrözési feladatok ellátását, valamint mobil ellenőrző pontok felállítását imitáltak lakott területen. Kiemelik, hogy az érintett önkormányzatokat előre figyelmeztették a gyakorlatról, ugyanakkor a Pmg.ua kárpátaljai hírportál arról írt, hogy többen is arra panaszkodtak az érintett települések lakói közül, hogy őket nem tájékoztatták előre a hadgyakorlatról. Így sokan nem értették mi történik.

Alsókerepecen kisebb riadalmat keltett az egyenruhások és a páncélozott járművek inváziója. Helyiek beszámolói szerint a katonák megállították és igazoltatták az autósokat. Közzé is tették egy biztonsági kamera felvételét, amin az látszik, hogyan özönlik el a település egyik utcáját az állig felfegyverzett katonák. A felvételen több páncélozott csapatszállító jármű is feltűnik.

Korábban beszámoltunk arról, hogy katonai hadgyakorlatot tartanak Dercen térségében.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó